Rabobank helpt vrienden van Gaza bij herinrichten tuin

Zo, die titel dekt de lading, maar misschien niet helemaal zoals je denkt. Gaza is namelijk een verzorgingstehuis in Harmelen, aan de Dorpsstraat aldaar. En de Rabobank maakt alvast excuses voor de onvermijdelijke verwarring met Gaza in Israel. Maar dat is dan ook het enige waarvoor excuses gemaakt worden, en terecht.

Dit is een perfect voorbeeld van een groep mensen die hun woonomgeving en die van anderen door particulier initiatief mooier en beter maken. Iedereen is uitgenodigd om te participeren. Ze proberen de bewoners van huize Gaza actief te laten participeren in de dorpsgemeenschap, door hen internetfaciliteiten te bieden, activiteiten te organiseren en bijvoorbeeld een terras aan te leggen. Hun laatste wapenfeit: een openbare tuin waar ooit de dierenweide was, achter het verzorgingstehuis.

En de bewoners, die vinden het prachtig. Mevrouw Den Hartog, die dit jaar 100 jaar oud werd, heeft zelfs aan al haar bezoek gevraagd om geen cadeautjes mee te nemen, maar een donatie te doen aan de belevenistuin. Haar bezoek heeft dus meebetaald aan het tuinhuis, of aan de plantenbakken op seniorenhoogte, de vlindertuin. Geweldig idee, een mooie manier om mensen bij elkaar te brengen.

En dan nu de welgemeende oproep, ik doneer zelf ook even 10 euro:

De stichting begroet u graag als vriend!

Mocht u als particulier of bedrijf een financiële bijdrage willen leveren, dan is deze van harte welkom op bankrekeningnummer 341412198  t.n.v. Stichting Vrienden van Gaza.

Oh, en klik nog eens op de foto, want dat is de virtuele vlindertuin van de RUG, bedoeld om mensen rustiger te maken ;-)

Lees ook:Starters ontwikkelen eigen woning via collectief particulier opdrachtgeverschap
Lees ook:Binnenkijken bij… Suzette
Lees ook:Aso? Gratis inrichting voor je huurwoning
Lees ook:Cuijk is een kringloop rijker
Lees ook:Almere opent kavelwinkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>