Rubriek: Tuin

Pallet + Planten = verticale pallettuin

Is het niet prachtig? Ik krijg er helemaal een zomers gevoel van! Deze verticale plantenbak is perfect voor een klein tuintje of een balkon maar ook leuk om een saaie muur of schutting op een originele manier op te leuken. Hier lees je hoe je dit in 8 stappen maakt.

Lees verder...

Betaalbare spulletjes voor je balkon of mini-tuin

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin of überhaupt een tuin. Vooral in de Randstad (weet ik uit ervaring) is een klein balkon of een mini-tuintje vaak alles wat je hebt. Toch kun je hier ook een hoop sfeer en gezelligheid kwijt op zomerse dagen. Ik zet wat leuke betaalbare spulletjes op een rijtje

Lees verder...

Je eigen moestuin: wanneer zaaien en oogsten?

Nou ben ik met dit mooie weer voor het eerst mijn eigen moestuintje aan het aanleggen en dan komt natuurlijk de vraag: wanneer moet ik nou wat zaaien en oogsten? Op de website van Intratuin heb ik een handige zaai- en oogstkalender gevonden, die ik natuurlijk graag met jullie deel.

Lees verder...

De tuin in met dit mooie weer!

Het wordt prachtig weer dit weekend. Hoog tijd om de tuintrends voor 2014 onder de loep te nemen. Stichting Tuinpromotie Nederland heeft in samenwerking met De Tuinen van Appeltern drie trendtuinen gerealiseerd voor het voorjaar van 2014.

Lees verder...

DEDON loungeschommels voor je tuin: let the sun shine!

  Nou heb ik zelf een behoorlijke tuin, maar voor deze schommels moet je wel echt een lap van een tuin hebben! Het liefst met een stevige boom om ‘m aan te bevestigen. Al vraag ik me af hoe de persoon op deze foto zijn loungebedje weer verlaat….

Lees verder...

Urban Farming op z’n Hollands

    Urban Farming of stadslandbouw is niet alleen voor op de daken van hoge flatgebouwen in New York. Ook ons kleine kikkerlandje kent mooie initiatieven, waaronder het dak van het Zuidparkcomplex.

Lees verder...

Nieuw: handige handschoenen van GARDENA

High-five voor de tuin! GARDENA introduceert een vijftal nieuwe handschoenen. Afhankelijk van de tuinklus kies je de juiste. De tuinhandschoenen zijn gemaakt van ademend, slijtvast katoen met antislip aan binnenzijde. Ze zijn ideaal voor het planten, verpotten en soortgelijke tuinklusjes. De plant- en bodemhandschoenen zijn gemaakt van elastische stof met een waterafstotende, antislip coating aan de

Lees verder...

Tijd om de tuin weer in te richten

Er is zachter weer voorspeld voor deze week! De lente komt er aan. Eindelijk , daar zijn we allemaal wel aan toe. Het wordt zo langzamerhand ook weer tijd om de tuin weer in te richten. En met een uitgebreid assortiment, scherpe prijzen én fysieke showrooms op acht locaties speelt Tuinmeubelen.nl daar optimaal op in. Sinds kort

Lees verder...