Plissés maken je woonkamer compleet

Ontegenzeglijk zijn plissegordijnen een van de meest prachtige vormen van raambekleding. Ze hullen je woonkamer een zacht elegant daglicht en zijn toepasbaar op elke willekeurige raamvorm. Afhankelijk van het soort stof dat je kiest, ontstaan er mooie decoratieve patronen van licht en schaduw in je interieur. Plissés zijn een ideale raambekleding om de sfeer die je met je inrichting probeert te bereiken nog eens extra te benadrukken. Het plisségordijn is verkrijgbaar in alle niveaus van transparantie. Van volledig glasheldere organza-achtige, tot voor 98,8% lichtdichte stoffen. Dat laatste is met name ideaal als je overdag wilt slapen of wanneer je raamdecoratie tevens de functie van zonwering moet vervullen.

Plisségordijnen passen in elk interieur

Dankzij een uitgebreide keuze in mooie stoffen passen plissegordijnen in elke soort inrichting. Wanneer we even de praktische uitvoeringen van deze stijlvolle gordijnsoort, zoals de met zon- en bacteriewerende coating behandelde stoffen, laten voor wat ze zijn en ons beperken tot de decoratieve vormen, zien we dat er voor elke stijl en naar elke smaak wat wils is. Zo kan je plissés kopen van fragiele stofjes die voorzien zijn van prachtige borduursels, waardoor je woonkamer een meteen een romantische aanblik krijgt of van stoerdere textielsoorten zoals canvas of jute-achtige weefsels. Met name voor landelijke en industriële interieurs zijn deze zwaardere plissés de spreekwoordelijke kers op de taart.

Top down bottom up

Misschien wel het allergrootste pluspunt van plissegordijnen is het top-down/bottom-up-systeem. Met plissés kan je letterlijk alle kanten op. In tegenstelling tot een gewoon rolgordijn dat alleen van boven naar beneden kan en vice versa, kunnen plissés naar twee kanten tegelijk geopend of gesloten worden. Door het gordijn zowel van boven als van onderen te openen, kan je op die manier alleen het middengedeelte van je raam blinderen. Zo behoud je wel het zicht naar buiten, maar voorkom je volledige inkijk. Dit systeem is ook heel fijn met een laagstaand voor- of najaarszonnetje. Het top down bottom up systeem geeft je niet alleen een volledige beheersing over de lichtinval, maar verleent de raampartij ook net een beetje meer klasse.

Geen reacties // Reageer