Verhuisstress? Hier 5 tips die dit oplossen

Ga je verhuizen en zie je hier tegen op? Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening kan houden zodat je verhuizing zo efficiënt mogelijk gaat. Weten hoe je zorgeloos verhuist? Lees dan verder.

happyboxes

5 handige verhuistips

 1. Begin op tijd

Begin op tijd met het inpakken van alle spullen. Zo slaat u de stress over die vaak voorkomt wanneer u alles op het laatste moment doet. Idealiter begin je ongeveer 2 maanden van tevoren met inpakken. Zo neem je goed de tijd en kan je niks vergeten. Als u een verhuisservice in wilt huren, huur deze verhuizers dan op tijd in.

verhuizen

 1. Organiseer uw verhuizing

Pak de inboedel van elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer u de spullen weer uitpakt. Zorg dat u veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

 1. Zorg voor voldoende vulmateriaal

Vulmateriaal van zacht materiaal is vooral handig wanneer u breekbare spullen verhuist.. Stop genoeg vulmateriaal in elke doos, zodat de breekbare spullen niet kunnen verschuiven.

 1. 4. Nummer de dozen

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen. Zo vermeldt u gemakkelijk in welke dozen eventuele waardevolle of breekbare spullen zitten.

 1. Regel uw adreswijzing

Wijzig uw adres tijdig voordat u gaat verhuizen. Iedere gemeente heeft de verplichting dat het adres doorgegeven wordt. Bij de meeste gemeentes in Nederland kan dit online. Hiervoor heb je nodig kopien van de volgende documenten:

 • Een koop- of huurcontract

óf

 • Een toestemmingsverklaring ingevuld door de huiseigenaar.

Geef de verandering van uw adres ook door aan PostNL. Deze informeert verschillende instanties over uw verhuizing naar uw nieuwe adres.

Lees ook:Creatief met plexiglas!
Lees ook:Ook zin in een nieuw interieur?
Lees ook:Tips preventie inbraak tijdens vakantie
Lees ook:Houten woonaccessoires met print op maat
Lees ook:Het inrichten van de slaapkamer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verhuisstress? Hier 5 tips die dit oplossen

 1. CasPas93

  Handige tips! En als je kiest voor een verhuurder dan is een vergelijker ook handig om snel een overzicht te krijgen van de kosten (bijvoorbeeld via http://onlineenergievergelijker.nl).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>