Rubriek: Architectuur

Architectuur

Op zoek naar nieuwe ramen

Na verloop van tijd raken ramen verouderd en beschadigd, waardoor het tijd is om ze te vervangen. Maar welk soort raam past het best bij jouw woning? Voordat je voor nieuwe ramen gaat, is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende soorten ramen en de redenen om voor een soort te

Lees verder...

Waarom een carport?

Je hebt een droomhuis een heerlijke tuin, maar toch ontbreekt er nog iets. Een vaste plek om je auto droog te kunnen stallen en je tuinmeubelen onder te bewaren; een carport! Eigenlijk is een carport een ideale overkapping voor je terras en zorgt deze er zelfs voor dat je het zomerseizoen wat kunt verlengen door

Lees verder...

Boom door je huis?

BREKEND heeft een leuk bericht geplaatst over bijzondere architectuur waarbij een boom één is geworden met het gebouw. Mijn drie favorieten:

Lees verder...

EH&I’s #14: Studio Makkink & Bey

Hoog tijd om verder te gaan met de Eigen Huis & Interieur Top 25 Dutch Designers van afgelopen najaar. We zijn inmiddels aangekomen bij nummer 14: Studio Makkink & Bey. Mijn favoriete items van hun hand hier op een rijtje. 

Lees verder...

EH&I’s #15: Minale-Maeda

Gisteren de ene nummer 15 uit de Eigen Huis & Interieur Top 25 Dutch Designers, nu de andere nummer 15: Minale-Maeda. Mijn favoriete items van hun hand hier op een rijtje. 

Lees verder...

Duizend en één badkamerideeën

De badkamer staat hoog op het verlanglijstje van verbouwingswensen. Waarschijnlijk omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn om deze ruimte om te toveren in jouw droombadkamer. Zo’n droombadkamer ziet er voor iedereen anders uit. De één wil een privé spa om ’s avonds heerlijk te relaxen. De ander juist een praktische ruimte waar ook plaats is

Lees verder...

Raamdecoratie uitgelicht: jaloezieën en vouwgordijnen

Eén van de moeilijkste keuzes bij de inrichting van je huis, de raambekleding. In eerste instantie gaat het om je smaak. Wat vind je mooi? Ga je voor strak en modern of heb je een meer rustieke smaak? Ten tweede gaat het om de locatie van het raam. Staat de hele dag de zon op

Lees verder...

Appartementengebouw en villa uit de 3D-printer

Architectenweb bericht dat de Chinese WinSun Decoration Design Engineering een appartementengebouw van maar liefst vijf verdiepingen met een 3D-printer heeft gecreëerd. Daarnaast hebben ze ook een 3D-geprinte villa van 1.100 vierkante meter geplaatst.

Lees verder...

Woonbeurs Amsterdam: Fatboy’s Baboesjka’s

Oké, ik moet het eerlijk toegeven.. Ik was niet erg onder de indruk van de Baboesjka’s op de website van Fatboy. Maar nu ik ze in het echt heb gezien op de Woonbeurs in Amsterdam moet ik mijn mening toch bijstellen.

Lees verder...

Studio Yumakano’s lachende schroef :)

Studio Yumakano is een samenwerking aangegaan met de Japanse schroevenfabrief Komuro Seisakusho. Voor de verandering moest de altijd voor lief genomen schroef eens in de spotlight terecht komen.

Lees verder...