Rubriek: Kunst

KrOOn & Kunst = Limited Edition

Stiekem ben ik al een tijdje fan van KrOOn van MOVING OBJECTS. Na mijn bezoek aan Design District vorig jaar (lees bericht hier) en vervolgens de introductie van KrOOn One (lees bericht hier), ben ik ze altijd blijven volgen. Maar de editie die ze nu presenteren, is naar mijn mening de beste tot nu toe:

Lees verder...

Naar buiten met het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum staat niet stil, want sinds kort zijn de Rijksmuseumtuinen helemaal af. De groene buitenzaal bevat 7.000 vaste planten, 16.000 bloembollen, historische bouwfragmenten, klassieke beelden en natuurlijk een zonneterras. 

Lees verder...

Mega-tapijt in hartje Rotterdam

Architectenweb meldt dat The Flying Grass Carpet van HUNK Design en kunstenaar Eddy Kaijser is neergestreken in Rotterdam. Tot 30 juni is het te bewonderen op het Grotekerkplein.

Lees verder...

Weekend-tip: IKEA’s kunstzinnige Pop-Up Store!

Niet voor dit weekend maar volgend weekend, want van 27 t/m 29 maart opent IKEA zijn eerste pop-up store. Dit alles ter ere van de Art Event 2015 Street Art limited collectie. Een hele mond vol, maar het gaat hier om een kunstcollectie met twaalf werken van straatartiesten van over de hele wereld.

Lees verder...

De bijzondere kunstwerken van Olivia D’Aboville

Olivia D’Aboville is een jonge kunstenares, die de meest prachtige kunst maakt. Vooral het materiaalgebruik, de vorm en de interactie met licht is heel bijzonder. Gevalletje “beelden zeggen meer dan 1.000 woorden”:

Lees verder...

Meesterlijk Design en Ambacht mét Snijder&Co

Gisteren was ik aanwezig bij de persbijeenkomst en de daarop volgende opening van Meesterlijk Design en Ambacht. Na een welkomstwoord kregen we onder begeleiding van initiatiefneemster Nicole Uniquole een korte rondleiding langs enkele highlights. Halte 1: Snijder&Co…. tja, en daar ben ik eigenlijk een beetje blijven hangen.  

Lees verder...

De Highlights van GLOW (met filmpjes!)

Het is weer voorbij… ruim een week hebben we mogen genieten van GLOW in Eindhoven. Voor mij de eerste keer, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niveau van de lichtkunstwerken nogal wisselend vond. Van spectaculaire bewegende projecties op kathedralen en villa’s tot zeer summiere kunst, waar ik niet direct van onder de indruk

Lees verder...

COMING SOON: digitale kunst aan de muur

Het product is nog niet eens daadwerkelijk op de markt en nu lijkt de concurrentiestrijd al losgebarsten. Zowel FRM met FRAMED (versie 2.0) als Electric Objects met EO1 hebben succesvol hun Kickstarter campagne afgesloten in augustus en brengen hun product zeer binnenkort op de markt. Maar wat is nu precies digitale kunst?

Lees verder...