Rubriek: Kunst

Naar buiten met het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum staat niet stil, want sinds kort zijn de Rijksmuseumtuinen helemaal af. De groene buitenzaal bevat 7.000 vaste planten, 16.000 bloembollen, historische bouwfragmenten, klassieke beelden en natuurlijk een zonneterras. 

Lees verder...

Mega-tapijt in hartje Rotterdam

Architectenweb meldt dat The Flying Grass Carpet van HUNK Design en kunstenaar Eddy Kaijser is neergestreken in Rotterdam. Tot 30 juni is het te bewonderen op het Grotekerkplein.

Lees verder...

Weekend-tip: IKEA’s kunstzinnige Pop-Up Store!

Niet voor dit weekend maar volgend weekend, want van 27 t/m 29 maart opent IKEA zijn eerste pop-up store. Dit alles ter ere van de Art Event 2015 Street Art limited collectie. Een hele mond vol, maar het gaat hier om een kunstcollectie met twaalf werken van straatartiesten van over de hele wereld.

Lees verder...

De bijzondere kunstwerken van Olivia D’Aboville

Olivia D’Aboville is een jonge kunstenares, die de meest prachtige kunst maakt. Vooral het materiaalgebruik, de vorm en de interactie met licht is heel bijzonder. Gevalletje “beelden zeggen meer dan 1.000 woorden”:

Lees verder...

Meesterlijk Design en Ambacht mét Snijder&Co

Gisteren was ik aanwezig bij de persbijeenkomst en de daarop volgende opening van Meesterlijk Design en Ambacht. Na een welkomstwoord kregen we onder begeleiding van initiatiefneemster Nicole Uniquole een korte rondleiding langs enkele highlights. Halte 1: Snijder&Co…. tja, en daar ben ik eigenlijk een beetje blijven hangen.  

Lees verder...

De Highlights van GLOW (met filmpjes!)

Het is weer voorbij… ruim een week hebben we mogen genieten van GLOW in Eindhoven. Voor mij de eerste keer, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niveau van de lichtkunstwerken nogal wisselend vond. Van spectaculaire bewegende projecties op kathedralen en villa’s tot zeer summiere kunst, waar ik niet direct van onder de indruk

Lees verder...

COMING SOON: digitale kunst aan de muur

Het product is nog niet eens daadwerkelijk op de markt en nu lijkt de concurrentiestrijd al losgebarsten. Zowel FRM met FRAMED (versie 2.0) als Electric Objects met EO1 hebben succesvol hun Kickstarter campagne afgesloten in augustus en brengen hun product zeer binnenkort op de markt. Maar wat is nu precies digitale kunst?

Lees verder...

Maak je op voor lichtkunstfestival GLOW 2014

Sinds afgelopen zaterdag is Eindhoven weer letterlijk het lichtpuntje van Nederland. Tot en met aankomende zaterdag wordt hier namelijk het lichtkunstfestival GLOW gehouden. Een absolute must-see voor iedereen die van verlichting en/of kunst houdt, maar ook voor degenen die gewoonweg zin hebben in een beetje spektakel.  

Lees verder...

Leah Jensen en haar breekbare/robuuste vazen

Leah Jensen’s vazen zijn GORGEOUS. Ze bestaan uit een combinatie van porselein met hout. Dit zorgt voor een prachtig contrast. Het porselein wordt bewerkt met hele fijne patronen, terwijl het hout zwartgeblakerd is. Het resultaat is een stoere maar elegante vaas. Een waar stukje design…

Lees verder...

DDW 2014: that makes (non)sense

Absolute must-see tijdens en na de Dutch Design Week is tentoonstelling Sense Nonsense in het Van Abbemuseum. in deze tentoonstelling gaat de Design Academy Eindhoven op zoek naar de zin en onzin van innovatie. En dat leidt tot absurde maar zeer interessante ontwerpen.

Lees verder...

I’m a Poster Junky

Luuk en Michel, twee Hollandse jongens die een keer iets anders aan hun muur wilden dan de standaard IKEA-posters. Herken je je in dit verhaal? Dan is het tijd om kennis te maken met Posterjunkies.

Lees verder...