Rubriek: Kunst

De Highlights van GLOW (met filmpjes!)

Het is weer voorbij… ruim een week hebben we mogen genieten van GLOW in Eindhoven. Voor mij de eerste keer, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niveau van de lichtkunstwerken nogal wisselend vond. Van spectaculaire bewegende projecties op kathedralen en villa’s tot zeer summiere kunst, waar ik niet direct van onder de indruk

Lees verder...

COMING SOON: digitale kunst aan de muur

Het product is nog niet eens daadwerkelijk op de markt en nu lijkt de concurrentiestrijd al losgebarsten. Zowel FRM met FRAMED (versie 2.0) als Electric Objects met EO1 hebben succesvol hun Kickstarter campagne afgesloten in augustus en brengen hun product zeer binnenkort op de markt. Maar wat is nu precies digitale kunst?

Lees verder...

Maak je op voor lichtkunstfestival GLOW 2014

Sinds afgelopen zaterdag is Eindhoven weer letterlijk het lichtpuntje van Nederland. Tot en met aankomende zaterdag wordt hier namelijk het lichtkunstfestival GLOW gehouden. Een absolute must-see voor iedereen die van verlichting en/of kunst houdt, maar ook voor degenen die gewoonweg zin hebben in een beetje spektakel.  

Lees verder...

Leah Jensen en haar breekbare/robuuste vazen

Leah Jensen’s vazen zijn GORGEOUS. Ze bestaan uit een combinatie van porselein met hout. Dit zorgt voor een prachtig contrast. Het porselein wordt bewerkt met hele fijne patronen, terwijl het hout zwartgeblakerd is. Het resultaat is een stoere maar elegante vaas. Een waar stukje design…

Lees verder...

DDW 2014: that makes (non)sense

Absolute must-see tijdens en na de Dutch Design Week is tentoonstelling Sense Nonsense in het Van Abbemuseum. in deze tentoonstelling gaat de Design Academy Eindhoven op zoek naar de zin en onzin van innovatie. En dat leidt tot absurde maar zeer interessante ontwerpen.

Lees verder...

I’m a Poster Junky

Luuk en Michel, twee Hollandse jongens die een keer iets anders aan hun muur wilden dan de standaard IKEA-posters. Herken je je in dit verhaal? Dan is het tijd om kennis te maken met Posterjunkies.

Lees verder...

5x Tussen Kunst & Kitchen

Iedere dag heb ik op mijn werk met keukens te maken. Maar soms kom je keukens tegen waarbij je je afvraagt of ze in de categorie “keuken” of “kunst” horen.

Lees verder...

Genevieve Bennet: lederen kunstenares

Genevieve maakt de meest prachtige wandbekleding en kunstwerken van leer. Kan je je er geen voorstelling bij maken? Ik ook niet, totdat ik de foto’s zag…   Volledige wandbekleding:       Maar ook prachtige leren panelen. Ware kunstwerkjes:         Bron: www.genevievebennett.com          

Lees verder...

Weekend-Tip: Route du Nord in Rotterdam

Nog niks te doen komend weekend? Ga dan naar Rotterdam. Daar vindt van 26 t/m 28 september Route de Nord plaats in het Zomerhofkwartier, ofwel ZoHo. In deze Rotterdamse buurt vind je een walhalla aan cultuur, kunst, design, muziek, en ga zo maar door.

Lees verder...

Tip voor de vrije zondag: Amsterdam Drawing 2014

Mocht je nog niks te doen hebben vandaag en er even uit willen, dan is vandaag de laatste dag van Amsterdam Drawing 2014. Dit is een jaarlijkse kunstbeurs met als rode draad: kunst op papier. Dit kan met houtskool, pen, verf, of wat je ook maar kan bedenken. Zolang het maar op papier is. 

Lees verder...

Waterkunst in Joure

Ik kwam dit onlangs in een tijdschrift tegen en wat een gaaf kunstwerk! Het grote gezicht is een waar waterkunstwerk van Maree Blok en Bas Lugthart in Joure. Maar liefst zes meter hoog en ook nog eens functioneel.

Lees verder...