Rubriek: Kunst

Eiffeltoren aan de muur :)

Enkele weken geleden heb ik via de blog MIXT fashion & lifestyle een supergave actie gewonnen. Ik mocht via de webshop van het Nederlands Fotomuseum mijn favoriete foto laten afdrukken!

Lees verder...

Nachtwacht vol Power-Vrouwen

Rembrand’s Nachtwacht staat normaal gesproken vol met machtige mannen. Kunstenaarsduo E2 en ondernemer Müfide Halaceli hebben hun eigen versie gecreëerd vol vrouwen die bij hebben gedragen aan de Nederlandse economische groei door het stimuleren van ondernemerschap, meldt Residence. Voorbeeldje is Neelie Kroes in de rol  van kapitein Banning Cocq. 

Lees verder...

Hoe trek je een schilderij aan? Vraag ‘t Viktor & Rolf!

Dit modeberichtje op AD.nl kon ik niet voorbij laten gaan. Ja, ik weet dat ik dit geen modeblog is, maar er is een niet te missen verband met de kunstwerken die je normaal gesproken aan je muur hangt. Viktor & Rolf laten namelijk zien dat kunst heel draagbaar kan zijn. De collectie die zij presenteerden

Lees verder...

KrOOn & Kunst = Limited Edition

Stiekem ben ik al een tijdje fan van KrOOn van MOVING OBJECTS. Na mijn bezoek aan Design District vorig jaar (lees bericht hier) en vervolgens de introductie van KrOOn One (lees bericht hier), ben ik ze altijd blijven volgen. Maar de editie die ze nu presenteren, is naar mijn mening de beste tot nu toe:

Lees verder...

Naar buiten met het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum staat niet stil, want sinds kort zijn de Rijksmuseumtuinen helemaal af. De groene buitenzaal bevat 7.000 vaste planten, 16.000 bloembollen, historische bouwfragmenten, klassieke beelden en natuurlijk een zonneterras. 

Lees verder...

Mega-tapijt in hartje Rotterdam

Architectenweb meldt dat The Flying Grass Carpet van HUNK Design en kunstenaar Eddy Kaijser is neergestreken in Rotterdam. Tot 30 juni is het te bewonderen op het Grotekerkplein.

Lees verder...

Weekend-tip: IKEA’s kunstzinnige Pop-Up Store!

Niet voor dit weekend maar volgend weekend, want van 27 t/m 29 maart opent IKEA zijn eerste pop-up store. Dit alles ter ere van de Art Event 2015 Street Art limited collectie. Een hele mond vol, maar het gaat hier om een kunstcollectie met twaalf werken van straatartiesten van over de hele wereld.

Lees verder...