Almere opent kavelwinkel

Voor mensen die zelf een huis willen laten bouwen is Almere een heel aantrekkelijke optie. Heel wat interessante aspecten daarover komen aan de orde in een uitgebreid artikel dat ik heb geschreven voor het woontijdschrift Eigen Huis & Interieur van augustus. De komende jaren komen er in nieuwe wijken vele duizenden kavels beschikbaar, tegen zeer aantrekkelijke grondprijzen. Daarvoor is nu zelfs een kavelwinkel geopend.De snelst groeiende gemeente van Nederland doet er alles aan om het particulier opdrachtgeverschap (zo heet dat nu eenmaal) handen en voeten te geven. Veel informatie is te vinden op de website ikbouwmijnhuisinalmere.nl. Voor persoonlijk advies is er nu de kavelwinkel, te vinden in de centrale hal van het gemeentehuis, is maandag t/m vrijdag geopend van 9-17 uur, donderdag van 9 tot 20 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur.
Een interessante variant is om niet individueel te opereren, maar via collectief particulier opdrachtgeverschap. Je zult maar met familie bij elkaar willen wonen (zoals burgemeester Jorritsma doet, met de gezinnen van haar twee dochters), ecologisch willen bouwen, of als groep senioren. Samen huizen laten bouwen kan ook  voordelen hebben in de ontwikkelings- en bouwkosten.

Voor mensen die huiver hebben om allerlei zaken zelf te regelen, zijn er begeleidingsbureaus beschikbaar om de bouw in goede banen te leiden. De gemeente geeft zelfs subsidie aan mensen die zo'n bureau inschakelen.

Lees ook:Starters ontwikkelen eigen woning via collectief particulier opdrachtgeverschap
Lees ook:Bouw zelf een huis!
Lees ook:Almere: 1400 kavels voor particulieren
Lees ook:Startproblemen op de woningmarkt? Bouw je eigen villa!
Lees ook:Huis bouwen langs de startbaan ‘moet kunnen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>