Rubriek: Design

Zitplaatsen van mensenvlees?

Zitplaatsen van mensenvlees? Nee, niet echt. Maar het lijkt er toch verdacht veel op. Gigi Barker van Studio 9191 heeft deze leren zitplaatsen ontwikkeld en bewerkte ze met feromonen en aftershave, waardoor ze verdacht veel op mensenhuid lijken….

Lees verder...

Je klok onder de zonnebank…

Lina Patsiou werd geïnspireerd door leren sandalen die donkerder worden door ze te dragen in de zon. Dat bracht haar ertoe deze bijzondere SunClocks te ontwerpen.

Lees verder...

Bier als uitgangspunt voor Design

Andrea Morgante van Shiro Studio heeft 25 varianten op het nieuwe Piccola bierflesje van Peroni Nastro Azzurro. Alle varianten zijn met de 3D-printer geproduceerd.

Lees verder...

Zoals het klokje in de wereldsteden tikt, tikt het nergens…

Ken je het wanneer je een kantoor of hippe bar binnenkomt dat er allemaal klokken hangen met allemaal verschillende tijden, representatief voor de tijden in de verschillende wereldsteden.? Superleuk en mega-praktisch, maar kost wel wat te veel ruimte in een gemiddeld huis. Koreaanse ontwerpstudio cloudanco bedacht hier een oplossing voor.

Lees verder...

Marcel Wanders’ Cyborg

Marcel Wanders heeft voor Magis de Cyborg Chair ontworpen. De basis is het steeds hetzelfde, in rood, zwart of wit. Maar de ruggen wisselen waardoor de stoel een totaal andere uitstraling krijgt.

Lees verder...

Olielamp wordt vaas

De ouderwetse olielamp in een nieuw jasje en met een nieuwe functie. Ontwerper Giuseppe Bessero Belti ontwierp deze vazen collectie waarbij een 3D-geprinte onderkant wordt gecombineerd met glas van vintage lampen.

Lees verder...

Designlamp met persoonlijke touch

Deze designlamp van ontwerper Dragos Motica, ontworpen voor UBIKUBI moet je zelf nog even afmaken. Of nee, eigenlijk juist niet. Je moet hem kapot maken. En dat is dan je persoonlijke touch. Huh? Bekijk het filmpje maar.

Lees verder...

Winnie the Pooh design

Twee dingen die niet bij elkaar lijken te passen: Winnie the Pooh en Design. Daar dachten ze bij ontwerpstudio Nendo heel anders over. Zij hebben een glaswerk collectie gemaakt voor Walt Disney Japan.   Maar het zou ook niet misstaan in de gemiddelde kinderkamer…           Bron: www.nendo.jp        

Lees verder...

Nieuw meubelmerk Hem

Fab (waar tegenwoordig ook One Nordic en MassivKonzept onder vallen) lanceert een nieuw meubelmerk, genaamd Hem. Dit zal producten verkopen van o.a. From Us With Love en GamFratesi.

Lees verder...

Sungsin Eo op weg naar kindvriendelijke musea

Sungsin Eo heeft zich gewaagd aan het ontwerpen van kindermeubilair voor tentoonstellingen in musea. Zo krijgen kinderen op een speelse en interactieve manier informatie tot zich. Resulteert in een schattig filmpje!

Lees verder...

En deze meubels zijn écht om op te vreten!

Waar ik in mijn vorige berichtje vertelde over meubels die leken op snoepjes, zijn deze meubels echt eetbaar. Althans je kan alles eten totdat alleen de essentie en het bruikbare deel van het ontwerp overblijft. Ontworpen door Lanzavecchia + Wai.

Lees verder...