Rubriek: Design

2014: het jaar van Patricia Urquiola

We konden dit jaar echt niet langer om haar heen, want we zijn gebombardeerd met de mooiste ontwerpen van Patricia Urquiola. Ze werkt voor vooraanstaande labels als GAN en Moroso. Tijd om deze dame in de spotlight te zetten en haar mooiste ontwerpen van dit moment eens goed te bekijken.

Lees verder...

E15 krijgt een 10+!

Misschien dat het aan mij ligt, maar E15 kende ik nog niet. Maar ik kwam een stel van hun prachtige lampen tegen in een tijdschrift, dus het werd tijd om dit label eens wat nader te bekijken.

Lees verder...

Lieflijke potjes in zoete kleurtjes

Dit zijn nou echt spulletjes waarbij ik kan wegdromen. Bureau sacha von der potter uit Zwitserland heeft deze prachtige potjes ontworpen. Geproduceerd uit speciaal keramiek dat niet gebakken hoeft te worden.

Lees verder...

Moooi + YOO Home = Moooi-st

Het nieuws is nog niet te vinden op de sites van YOO Home of Moooi maar er komt weer een nieuwe collectie aan: uit de handen van Moooi’s spectaculaire designers (denk aan Marcel Wanders en Bertjan Pot) en exclusief voor YOO Home. Tijdens het London Design Festival 2014 wordt het gelanceerd maar via design-milk heb ik

Lees verder...

In the Spotlight: Meike Harde

Deze Duitse ontwerpster is slechts 27 lentes jong en maakt al de meest prachtige ontwerpen. Hoog tijd om eens een kijkje te wagen in haar portfolio.  

Lees verder...

Een klok zonder wijzers en maar één tijdstip

Bril, een Japans designcollectief (alledrie afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, dus Nederland verdient ook een beetje credit ) heeft een wel heel bijzondere klok gemaakt. Zonder wijzers en met alleen de mogelijkheid om aan te geven wanneer er een jaar voorbij is…

Lees verder...

BUILD je eigen kast!

Verkrijgbaar per element, in het wit of zwart, met of zonder achterwand. Vervolgens bouwen maar! En dat alles zonder enig gereedschap (I like!). BUILD is een modulaire manier om zelf je droomkast te bouwen.

Lees verder...

10x modern, moderner, modernst

Moderne design-meubels, overal zie je ze. Vaak onbetaalbaar maar wel om hebberig van te worden. Tien opvallende exemplaren zijn hier opgesomd.

Lees verder...

La Mamba: Spaans met Scandinavische twist

Hun website is nog niet eens klaar en ik ben nu al fan van La Mamba Studio. Een Spaans merk met, voor mijn gevoel, toch behoorlijk wat Scandinavische invloeden. Maar zeker is dat de spulletjes supermooi zijn!

Lees verder...

Moroso + Diesel = stoer!

Waarschijnlijk oud nieuws, maar ik kom er door de My Moon My Mirror spiegel nu pas achter hoe mooi de gezamenlijke collectie van Moroso en Diesel is. Hierbij wat highlights.  

Lees verder...

Een kraan met een Twist…

Oké, ik geef toe, deze kraan vergt een kleine gebruiksaanwijzing. Het idee is dat je niet langer een vieze kraan krijgt doordat je met ongewassen handen de kraan open moet doen. Door de bediening van de kraan onder de kraanopening te plaatsen is dat probleem opgelost. En de Little Twist van Sarang Sheth is ook nog

Lees verder...