Rubriek: Design

10x modern, moderner, modernst

Moderne design-meubels, overal zie je ze. Vaak onbetaalbaar maar wel om hebberig van te worden. Tien opvallende exemplaren zijn hier opgesomd.

Lees verder...

La Mamba: Spaans met Scandinavische twist

Hun website is nog niet eens klaar en ik ben nu al fan van La Mamba Studio. Een Spaans merk met, voor mijn gevoel, toch behoorlijk wat Scandinavische invloeden. Maar zeker is dat de spulletjes supermooi zijn!

Lees verder...

Moroso + Diesel = stoer!

Waarschijnlijk oud nieuws, maar ik kom er door de My Moon My Mirror spiegel nu pas achter hoe mooi de gezamenlijke collectie van Moroso en Diesel is. Hierbij wat highlights.  

Lees verder...

Een kraan met een Twist…

Oké, ik geef toe, deze kraan vergt een kleine gebruiksaanwijzing. Het idee is dat je niet langer een vieze kraan krijgt doordat je met ongewassen handen de kraan open moet doen. Door de bediening van de kraan onder de kraanopening te plaatsen is dat probleem opgelost. En de Little Twist van Sarang Sheth is ook nog

Lees verder...

Een nieuw handvat nodig?

Het klinkt duf: een nieuw bedrijf dat handvatten maakt voor kasten. Maar als je een handvat van Contemporary Pull hebt, dan geef je wel een erg mooie finishing touch aan je kast.     Elegant, modern, design en kleurrijk. Dat zijn de woorden die in mijn hoofd opkomen als ik deze prachtige grepen zie.  

Lees verder...

Merel Bekking & Mr Fahrenheit

Merel Bekking heeft een betonnen kandelaar ontworpen, welke doet denken aan de afvoerbuizen onder een wasbak. Klinkt misschien niet mooi, maar is het wel!

Lees verder...

12 designers en 1 weekend…

12 designers en 1 weekend resulteerden in het ontwerp voor deze prachtige bank. Twee maanden later was ie er dan daadwerkelijk: een knap staaltje “crowd-crafting”.

Lees verder...

The Living Cube: een kamer in een kamer

Till Könneker had een ruimteprobleempje en ontwierp daarom The Living Cube. Nooit in de verwachting dat hij ze voor anderen op de markt zou gaan brengen. The Living Cube is modulair want iedereen heeft weer andere wensen en eisen.     Bron: www.dezeen.com  

Lees verder...

Wegner’s iconen opnieuw uitgevonden

Omdat Hans J. Wegner 100 jaar geleden geboren is en dat gevierd moet worden, lanceren Carl Hansen & Søn een meubelcollectie. Deze collectie is een limited edition en is tot stand gekomen in samenwerking met Paul Smith en Maharam.

Lees verder...

Zitplaatsen van mensenvlees?

Zitplaatsen van mensenvlees? Nee, niet echt. Maar het lijkt er toch verdacht veel op. Gigi Barker van Studio 9191 heeft deze leren zitplaatsen ontwikkeld en bewerkte ze met feromonen en aftershave, waardoor ze verdacht veel op mensenhuid lijken….

Lees verder...

Je klok onder de zonnebank…

Lina Patsiou werd geïnspireerd door leren sandalen die donkerder worden door ze te dragen in de zon. Dat bracht haar ertoe deze bijzondere SunClocks te ontwerpen.

Lees verder...