Rubriek: Design

Een duo rolgordijn biedt meer dan alleen sfeer

Zoek je een vernieuwende manier om je ramen te bekleden? Overweeg dan de keuze te maken voor een duo rolgordijn. Dit gordijn lijkt op een gewoon rolgordijn, maar deze variant beschikt over twee banen stof die ook nog eens onderbroken worden met doorzichtige stukken. De twee banen stof zijn langs elkaar heen te bewegen, waardoor

Lees verder...

Has Ontwerpduo lost its marbles? ;)

Deze tafel kwam ik via Facebook tegen en móét ik even met jullie delen. Ik ben altijd al groot fan van Ontwerpduo, maar met dit ontwerp stijgen ze nog meer in aanzien

Lees verder...

IKEA en Piet Hein Eek gaan samenwerken

IKEA kondigt aan een langdurige samenwerking aan te gaan met niemand minder dan Piet Hein Eek. De eerste bijdrage zal deze designer aan de collectie JASSA geven, waarbij het materiaal rotan centraal staat.

Lees verder...

EH&I’s #8: Formafantasma

We gaan verder de top 10 in van EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014. Met op nummer 8 Formafantsma. Moeten we het Dutch Design noemen aangezien het gaat om een Italiaans duo maar tegenwoordig gesitueerd in Nederland? Achja, waarom ook niet?! Hun werk is immers prachtig… 

Lees verder...

Tuininspiratie met flagstones

Flagstones zijn prachtige tegels en geven je tuin een hele natuurlijke en rustieke uitstraling. Flagstones zijn platte natuurtegels in allerlei verschillende vormen en maten, ze hebben daardoor een look alsof ze zo uit de natuur zijn opgepakt en in je tuin zijn neergelegd. De tegels geven daardoor gelijk een zuidelijk en rustiek tintje aan je

Lees verder...

EH&I’s #9: Joep van Lieshout

We duiken verder de top 10 in van EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014. Met op nummer 9 het ronduit bijzondere werk van Joep van Lieshout. De designer staat namelijk niet bekend om zijn subtiele ontwerpen.

Lees verder...

Nendo presenteert zongebruind leer

Nendo is één van mijn favoriete ontwerpers omdat hij esthetiek perfect weet te combineren met innovatieve concepten. Nu kwam de designer op het geniale idee dat leer natuurlijk ook verkleurt in de zon en dat je hiermee leuke patroontjes kan maken.

Lees verder...

Eames-stoel gemaakt van artisjokken?

De Artichair is een stoel van ontwerper Spyros Kizis. ELLE meldt dat de ontwerper de klassieke Eames Side Chair in een nieuw jasje heeft gestoken, in een artisjokken-jasje om precies te zijn

Lees verder...

EH&I’s #10: Bertjan Pot

We zijn bij de top 10 aangekomen. Op nummer 10 in EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014 staat Bertjan Pot. Een geweldige ontwerper, dus hieronder mijn persoonlijke favorieten.

Lees verder...

EH&I’s #11: Dirk Vander Kooij

Op nummer 11 in EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014 staat Dirk Vander Kooij. Een ontwerper die machines en techniek niet schuwt. Mijn favoriete items hieronder op een rijtje.

Lees verder...

EH&I’s #12: Daan Roosegaarde

In EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014 staat op nummer 12 Daan Roosegaarde. Eigenlijk kan ik heel kort zijn hierover, want onlangs heb ik nog een blogbericht geschreven over het prachtige project SMART HIGHWAY van Studio Roosegaarde. Met dit project richt de studio zich op de wegen en paden van de toekomst. Dat resulteert in hele bijzondere ontwerpen.

Lees verder...

KrOOn & Kunst = Limited Edition

Stiekem ben ik al een tijdje fan van KrOOn van MOVING OBJECTS. Na mijn bezoek aan Design District vorig jaar (lees bericht hier) en vervolgens de introductie van KrOOn One (lees bericht hier), ben ik ze altijd blijven volgen. Maar de editie die ze nu presenteren, is naar mijn mening de beste tot nu toe:

Lees verder...

Droog in de doe-het-zelf zaak?

Droog heeft collectie Construct Me! gepresenteerd tijdens de afgelopen beurs in Milaan. In plaats van te focussen op het meubilair, richt de ontwerpstudio zich op de kleinste functionele onderdelen van meubels, zoals schroefjes. 

Lees verder...

EH&I’s #13: Kiki van Eijk

Tijd om weer verder te gaan met de Top 25 Dutch Designers van Eigen Huis & Interieur. Even wat haast maken want voor je het weet zijn we alweer aan de volgende versie van dit lijstje toe Vandaag in de spotlight Kiki van Eijk.

Lees verder...