Rubriek: Design

EH&I’s #24: Lex Pott

Alweer iemand die Cum Laude is afgestudeerd, ditmaal aan de Design Academy Eindhoven. Lex Pott heeft een geheel eigen ruwe, intuïtieve stijl waarbij hij vooral hout, steen en metaal gebruikt.  In dit bericht komen mijn persoonlijke favorieten van deze designer aan bod.

Lees verder...

EH&I’s #25: Robert Bronwasser

Alweer een nummer 25? Jep, want deze plek was een gedeelde plek. Robert Bronwasser en Frank Tjepkema staan naast elkaar in deze top 25. Vandaag aandacht voor Robert Bronwasser.

Lees verder...

DDW 2014: Jong talent omringt Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is natuurlijk vaste prik voor de Dutch Design Week, maar laten we ook vooral niet het terrein er omheen vergeten. Op het terrein van Piet Hein Eek valt namelijk meer talent te ontdekken, zoals rENs, Ontwerpduo, Studio Rene Siebum en Lotty Lindeman & Wouter Scheublin.

Lees verder...

EH&I’s #25: Frank Tjepkema

Enkele dagen geleden liet ik je de lijst EH&I’s top 25 Dutch Designers van dit jaar zien (lees bericht hier). Zoals beloofd zal ik er regelmatig eentje uitpikken om zijn of haar werk in de schijnwerper te zetten. Ze hebben het ten slotte verdiend met al dat harde werken

Lees verder...

DDW 2014: that makes (non)sense

Absolute must-see tijdens en na de Dutch Design Week is tentoonstelling Sense Nonsense in het Van Abbemuseum. in deze tentoonstelling gaat de Design Academy Eindhoven op zoek naar de zin en onzin van innovatie. En dat leidt tot absurde maar zeer interessante ontwerpen.

Lees verder...

Dutch Design? Besau-Marguerre’s Duits Design!

Een aantal van de producten van Studio Besau-Marguerre roepen wel herkenning op maar, en dat ligt misschien aan mij, ik heb nooit gerealiseerd dat deze producten uit één paar handen komt. Of beter gezegd ‘twee paar handen’, aangezien Eva Marguerre en Marcel Besau samen deze studio runnen.

Lees verder...

DDW 2014: het Klokgebouw

Het Klokgebouw, duidelijk één van de hotspots van de Dutch Design Week 2014. Je liep nog net niet over de koppen, maar om het zachtjes uit te drukken: ongemakkelijke stiltes vielen er niet… En ach, na de eerste stappen binnen te hebben gezet snap je al die heisa rondom al dat mooie design ook wel. 

Lees verder...

NLXL + Piet Hein Eek + Rijksmuseum =

NLXL is bekend om behang en Piet Hein Eek om zijn sloophout. Nu kwam uit een eerdere samenwerking al sloophoutbehang, maar uit de laatste samenwerking tussen de twee is wel iets heel bijzonders gekomen…

Lees verder...

Nieuwe Wrong for Hay’s! Right on!

Sebastian Wrong heeft vaker wat met Hay samengewerkt onder de noemer “Wrong for Hay” en nu is het tijd voor een nieuwe collectie met verrassende designers en designs. Wordt vast weer net zo succesvol!

Lees verder...

Woonbeurs Amsterdam: minder of meerlef:?

Dat niet al het goede van ArtEZ in Arnhem of de Design Academy in Eindhoven komt, maar dat het hout- en meubileringscollege (HMC) er ook wat van kan, daar waren we met het krukje Toetan op het Design District al achter (overigens wederom op de Woonbeurs in Amsterdam gespot!). Op de Woonbeurs hielp ook meerlef: me even herinneren

Lees verder...

GLAS Italia’s wow-factor

De naam van dit bedrijf omschrijft aardig wat het doet. GLAS Italia maakt de mooiste dingen met glas. Een gevalletje ‘beelden zeggen meer dan duizend woorden’. 

Lees verder...