Rubriek: Design

EH&I’s #12: Daan Roosegaarde

In EH&I’s top 25 Dutch Designers van 2014 staat op nummer 12 Daan Roosegaarde. Eigenlijk kan ik heel kort zijn hierover, want onlangs heb ik nog een blogbericht geschreven over het prachtige project SMART HIGHWAY van Studio Roosegaarde. Met dit project richt de studio zich op de wegen en paden van de toekomst. Dat resulteert in hele bijzondere ontwerpen.

Lees verder...

KrOOn & Kunst = Limited Edition

Stiekem ben ik al een tijdje fan van KrOOn van MOVING OBJECTS. Na mijn bezoek aan Design District vorig jaar (lees bericht hier) en vervolgens de introductie van KrOOn One (lees bericht hier), ben ik ze altijd blijven volgen. Maar de editie die ze nu presenteren, is naar mijn mening de beste tot nu toe:

Lees verder...

Droog in de doe-het-zelf zaak?

Droog heeft collectie Construct Me! gepresenteerd tijdens de afgelopen beurs in Milaan. In plaats van te focussen op het meubilair, richt de ontwerpstudio zich op de kleinste functionele onderdelen van meubels, zoals schroefjes. 

Lees verder...

EH&I’s #13: Kiki van Eijk

Tijd om weer verder te gaan met de Top 25 Dutch Designers van Eigen Huis & Interieur. Even wat haast maken want voor je het weet zijn we alweer aan de volgende versie van dit lijstje toe Vandaag in de spotlight Kiki van Eijk.

Lees verder...

Design meubelen bij Berden

Het inrichten van je woning is belangrijk. Heb je al een moderne sfeer gecreëerd in je woonkamer? Dan zijn design meubelen niet weg te denken uit je interieur. Design meubelen zijn tegenwoordig ook online te vinden en het hoeft niet onbetaalbaar te zijn. Je kunt de meubelen vinden in diverse webshops, bijvoorbeeld bij Berden. Hier

Lees verder...

Nieuw: Moooi Carpets

Een soort spin-off van Moooi: Moooi Carpets. Nou is Moooi een begrip op zich, dus dan verwacht ik natuurlijk van Moooi Carpets de moooi-ste vloerkleden! Als ik naar de designers kijk die ze in de arm hebben genomen moet dat wel goed komen…

Lees verder...

Drugeot Labo

Drugeot Labo was een opvallende verschijning tijdens Maison&Objet. Het Franse bedrijf heeft designs met een Scandinavisch sfeertje. Vooral de speelse vakkenkasten vallen op:

Lees verder...

Hippe Hobbelpaardjes

Deze design-hobbelpaardjes kwam ik tegen op de website Design Milk. Ze zijn ontworpen door Chan Wai Lim van Little Thoughts Group, die werd geïnspireerd door haar jeugd op een boerderij in Singapore.

Lees verder...

The Oru Series: 4 trends in 1

Deze interieurlijn, genaamd The Oru Series, van Aljoud Lootah brengt vier verschillende trends samen: Koper Vilt Geometrische vormen Origami/vouwen

Lees verder...

Deense DESIGN LETTERS

Al het mooie komt uit Scandinavië lijkt wel, uit Denemarken om precies te zijn. Zo ook DESIGN LETTERS, dat ik op Maison&Objet ontdekte. De naam zegt het al: allemaal moois met letters.

Lees verder...

Pasen #20: mega-vogelnest in je woonkamer

Wil je het deze Pasen groots aanpakken? Lees dan snel verder hoe in één klap het voorjaarsgevoel in huis te halen met een mega-vogelnest in je woonkamer. Moet eerlijk bekennen dat ik ‘m niet hoef te hebben, maar als je toch geld zat hebt is ie wel erg gaaf…

Lees verder...