Rubriek: Design

Dutch Design? Besau-Marguerre’s Duits Design!

Een aantal van de producten van Studio Besau-Marguerre roepen wel herkenning op maar, en dat ligt misschien aan mij, ik heb nooit gerealiseerd dat deze producten uit één paar handen komt. Of beter gezegd ‘twee paar handen’, aangezien Eva Marguerre en Marcel Besau samen deze studio runnen.

Lees verder...

DDW 2014: het Klokgebouw

Het Klokgebouw, duidelijk één van de hotspots van de Dutch Design Week 2014. Je liep nog net niet over de koppen, maar om het zachtjes uit te drukken: ongemakkelijke stiltes vielen er niet… En ach, na de eerste stappen binnen te hebben gezet snap je al die heisa rondom al dat mooie design ook wel. 

Lees verder...

NLXL + Piet Hein Eek + Rijksmuseum =

NLXL is bekend om behang en Piet Hein Eek om zijn sloophout. Nu kwam uit een eerdere samenwerking al sloophoutbehang, maar uit de laatste samenwerking tussen de twee is wel iets heel bijzonders gekomen…

Lees verder...

Nieuwe Wrong for Hay’s! Right on!

Sebastian Wrong heeft vaker wat met Hay samengewerkt onder de noemer “Wrong for Hay” en nu is het tijd voor een nieuwe collectie met verrassende designers en designs. Wordt vast weer net zo succesvol!

Lees verder...

Woonbeurs Amsterdam: minder of meerlef:?

Dat niet al het goede van ArtEZ in Arnhem of de Design Academy in Eindhoven komt, maar dat het hout- en meubileringscollege (HMC) er ook wat van kan, daar waren we met het krukje Toetan op het Design District al achter (overigens wederom op de Woonbeurs in Amsterdam gespot!). Op de Woonbeurs hielp ook meerlef: me even herinneren

Lees verder...

GLAS Italia’s wow-factor

De naam van dit bedrijf omschrijft aardig wat het doet. GLAS Italia maakt de mooiste dingen met glas. Een gevalletje ‘beelden zeggen meer dan duizend woorden’. 

Lees verder...

Wolterinck op Maison&Objet

Marcel Wolterinck liet tijdens Maison&Objet 2014 zien dat zijn bedrijf Wolterinck niet heeft stilgezeten. Zo heeft Wolterinck een collectie vol keramiek voor Mobach en de Merano tuinmeubelcollectie voor Borek ontworpen.

Lees verder...

2014: het jaar van Patricia Urquiola

We konden dit jaar echt niet langer om haar heen, want we zijn gebombardeerd met de mooiste ontwerpen van Patricia Urquiola. Ze werkt voor vooraanstaande labels als GAN en Moroso. Tijd om deze dame in de spotlight te zetten en haar mooiste ontwerpen van dit moment eens goed te bekijken.

Lees verder...

E15 krijgt een 10+!

Misschien dat het aan mij ligt, maar E15 kende ik nog niet. Maar ik kwam een stel van hun prachtige lampen tegen in een tijdschrift, dus het werd tijd om dit label eens wat nader te bekijken.

Lees verder...

Lieflijke potjes in zoete kleurtjes

Dit zijn nou echt spulletjes waarbij ik kan wegdromen. Bureau sacha von der potter uit Zwitserland heeft deze prachtige potjes ontworpen. Geproduceerd uit speciaal keramiek dat niet gebakken hoeft te worden.

Lees verder...

Moooi + YOO Home = Moooi-st

Het nieuws is nog niet te vinden op de sites van YOO Home of Moooi maar er komt weer een nieuwe collectie aan: uit de handen van Moooi’s spectaculaire designers (denk aan Marcel Wanders en Bertjan Pot) en exclusief voor YOO Home. Tijdens het London Design Festival 2014 wordt het gelanceerd maar via design-milk heb ik

Lees verder...