Containerdorp voor studenten in Diemen

Maar liefst 500 containerwoningen voor studenten komen er in Diemen. Op de Bergwijkdreef en het bedrijventerrein Bergwijkpark laat  de Amsterdamse woningcorporatie De Key een waar studentendorp verrijzen. Het voordeel van deze revolutiebouw is dat  studenten er al in september kunnen gaan wonen.  De hamvraag is: zijn er ook nadelen aan verbonden?

Containers voor massale huisvesting studenten 

De containerwoningen van 30 m2 blijven vijf  jaar staan en gaan daarna naar een andere locatie. Begin dit jaar heeft De Key de gebouwen en grond aan de Bergwijkdreef 10 en Wildenborch 6 gekocht van Hogeschool INHOLLAND. Het gebouw aan de Wildenborch blijft tot uiterlijk 2012 in gebruik voor onderwijsdoeleinden.
De containerwoningen zijn wit en worden in twee afgesloten carré opstellingen gebouwd. De blokken krijgen vier verdiepingen. Aan de buitenzijde worden verticale staalkabels met groene pylonen bevestigd om de gestapelde blokkendozen toch wat uitstraling te geven.
De units hebben een douche, toilet en keuken, slaap/ zitkamer en een balkon. De huur bedraagt € 310 (na aftrek van huurtoeslag) en is inclusief servicekosten, gas, elektra en internet.
Op het terrein komen een wasserette, een eetcafé en een basketbalveld.

Studenten die op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte in Diemen kunnen zich inschrijven via www.studentenwoningweb.nl.

Lees ook:Huisjesmelker van het jaar dankzij de overheid
Lees ook:Spacebox geeft een signaal
Lees ook:Today, Payday, One Day: design buitendouche
Lees ook:10x laat ze een poepie ruiken!
Lees ook:Inschrijving Hema ontwerpwedstrijd 2010 gestart

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Containerdorp voor studenten in Diemen

 1. Jeanivien

  ik wil graag mijn interesse tonen in deze containers in diemen.

    /   Reply  / 
 2. chayenne

  ik ben al ingeschreven op studentenwoningweb maar ik sta nog zeer laag. Is er geen andere mogelijkheid om je aan te melden voor de containerwoning?

    /   Reply  / 
 3. Sam

  21 juni 2016
  De derde verlenging van de plaatsgebonden vergunning is een feit. Helaas blijft onderhoud ernstig achter. De containers ogen matig, het stikt regelmatig van het zwerfvuil door te kleine vuildumpruimte en afgelopen winter zat het tweede woonblok 2 maanden zonder verwarming. Er zijn geen camera’s of beveiligde ingangen. Er is veel sprake van riool- en afvoerproblemen door de slecht aangelegde leidingen. De buurt is lawaaierig en in het park loop je dikwijls het risico om beroofd te worden. Het beheer is zwaar onder de maat en budget voor verbetering kunnen we schudden. Mijn mening is dat deze situatie waardeloos is, de conclusie laat ik aan u over.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>