Rubriek: Decoratie

Woonbeurs Amsterdam: mo man tai

“Mo man tai“, ofwel “geen probleem”, is op gericht door de Duitse ontwerpster Ulrike Jurklies. Doordat ik al eerder over de veren-trend had geblogd (lees bericht hier), vielen mij tijdens mijn bezoek aan de Woonbeurs meteen de prachtige Gradient Feathers kaarten van mo man tai op.

Lees verder...

Woonbeurs Amsterdam: MYRTE’s vogels

MYRTE is opgericht door Myrte, die na 10 jaar in het vak van commercieel modeontwerper in 2008 in de ban raakte van het tekenen van vogels. Lucky for us, want wij mogen nu genieten van de mooiste vogelprints voor in het interieur. Kussens, theedoeken, schorten, notitieboekjes, noem maar op. 

Lees verder...

Woonbeurs Amsterdam: gemaakt door Barbara maar ván Holland

Barbara Smit heeft onder het label B/aR een heel bijzondere kussencollectie gemaakt, die te zien was op de Woonbeurs in Amsterdam dit jaar. Ze heeft namelijk het ruimtegebruik in Nederland visueel gemaakt door op een geografische kaart de lagen natuur, bos, water en bebouwing te markeren. Dit werden uiteindelijk kleurrijke patronen met als resultaat 24

Lees verder...

De Zweedse Kerstgeit van IKEA

Blijkbaar werden de kerstcadeaus in Zweden vroeger door de Julbock, ofwel de kerstgeit, gebracht. Hoog tijd om de kerstgeit te herintroduceren moet IKEA gedacht hebben.

Lees verder...

ESPRIT stuurt ons naar Kaapstad

Vandaag heb ik maar omgedoopt tot de dag waarin ik aandacht besteed aan al die kledingmerken die de stap naar de interieurwereld wagen. Vanochtend DIESEL, vanmiddag H&M en nu ESPRIT. Over ESPRIT heb ik al eerder geschreven, maar toen bracht het merk ons mee naar Palma de Mallorca en Buenos Aires (lees dat bericht hier).

Lees verder...

@H&M: ook jij hoeft niet bij je leest te blijven

Na DIESEL vanochtend, mogen we H&M’s interieurcollectie ook niet vergeten. Een stuk lieflijker en om eerlijk te zijn en tikje gewoner dan die van DIESEL, maar ik denk wel dat het aanspreekt bij het grote publiek. Daarnaast zijn de twee moeilijk vergelijkbaar, aangezien H&M zich meer richt op decoratie, kussentjes, dekbedset, etc. en minder op

Lees verder...

10x Wandkleden anno 2014

Bij wandkleden denk je toch al snel aan een Perzisch tapijt bij je oma aan de muur. Dat wandkleden zeker niet altijd ouderwets hoeven te zijn, laat ik je hier zien.

Lees verder...

Wolterinck op Maison&Objet

Marcel Wolterinck liet tijdens Maison&Objet 2014 zien dat zijn bedrijf Wolterinck niet heeft stilgezeten. Zo heeft Wolterinck een collectie vol keramiek voor Mobach en de Merano tuinmeubelcollectie voor Borek ontworpen.

Lees verder...