Rubriek: Decoratie

De Zweedse Kerstgeit van IKEA

Blijkbaar werden de kerstcadeaus in Zweden vroeger door de Julbock, ofwel de kerstgeit, gebracht. Hoog tijd om de kerstgeit te herintroduceren moet IKEA gedacht hebben.

Lees verder...

ESPRIT stuurt ons naar Kaapstad

Vandaag heb ik maar omgedoopt tot de dag waarin ik aandacht besteed aan al die kledingmerken die de stap naar de interieurwereld wagen. Vanochtend DIESEL, vanmiddag H&M en nu ESPRIT. Over ESPRIT heb ik al eerder geschreven, maar toen bracht het merk ons mee naar Palma de Mallorca en Buenos Aires (lees dat bericht hier).

Lees verder...

@H&M: ook jij hoeft niet bij je leest te blijven

Na DIESEL vanochtend, mogen we H&M’s interieurcollectie ook niet vergeten. Een stuk lieflijker en om eerlijk te zijn en tikje gewoner dan die van DIESEL, maar ik denk wel dat het aanspreekt bij het grote publiek. Daarnaast zijn de twee moeilijk vergelijkbaar, aangezien H&M zich meer richt op decoratie, kussentjes, dekbedset, etc. en minder op

Lees verder...

10x Wandkleden anno 2014

Bij wandkleden denk je toch al snel aan een Perzisch tapijt bij je oma aan de muur. Dat wandkleden zeker niet altijd ouderwets hoeven te zijn, laat ik je hier zien.

Lees verder...

Wolterinck op Maison&Objet

Marcel Wolterinck liet tijdens Maison&Objet 2014 zien dat zijn bedrijf Wolterinck niet heeft stilgezeten. Zo heeft Wolterinck een collectie vol keramiek voor Mobach en de Merano tuinmeubelcollectie voor Borek ontworpen.

Lees verder...

KUS-SENs met restjes designerstof

KUS-SEN maakt kussens met de hand door verschillende stoffen te combineren. En het bijzondere is dat de stoffen restjes zijn van high quality stoffen van hoogwaardige merken, zoals Kvadrat en Designers Guild. Cool toch?!

Lees verder...

Lieflijke potjes in zoete kleurtjes

Dit zijn nou echt spulletjes waarbij ik kan wegdromen. Bureau sacha von der potter uit Zwitserland heeft deze prachtige potjes ontworpen. Geproduceerd uit speciaal keramiek dat niet gebakken hoeft te worden.

Lees verder...

Niki Jones: Brits met een etnisch tintje

Niki Jones mag dan een Brits label zijn, maar de inspiratie komt duidelijk van over de hele wereld. En dat resulteert in prachtige kussens, plaids en andere decoratie en accessoires.

Lees verder...

BOZU’s kaarsen met een boodschap

ntworpen door Gentle giants voor BOZU, heeft naast decoratie ook bewustwording als doel. De BERGY BIT representeert namelijk de opwarming van de aarde. Deze bijzonder gevormde kaars smelt zodra je ‘m aansteekt en doet daarmee denken aan een smeltende ijsberg.

Lees verder...

10x Kaarsen die te mooi zijn om aan te steken

Sommige kaarsen zijn gewoonweg te mooi om te gebruiken. Deze tien exemplaren verzamelen heel wat stof voordat ze worden aangestoken…   Een intellectuele kaars: 2. Simpel en strak: 3. So cute…: 4. Grappig!: 5. Een fikkende cactus?: 6. Een verrassing in een kaars:   7. Ik zou toch wel moeite hebben om dit aan te

Lees verder...