Nieuwe Sloot – Not in my backyard

Het AD van het “Groene Hart” kopt vandaag: Bouwplan Nieuwe Sloot “Schokkend“. Waar gaat het om? Een nieuwbouwplan in Alphen aan de Rijn. Eigenlijk om de gewone standaard bezwaren van omwonenden. Te hoog, te veel verkeer, te weinig ruimte over. Tekort aan parkeerplaatsen.

Eigenlijk het standaardverhaal dus. Er is wel een alternatief, de bejaarden moeten naar het oostelijk deel van Nieuwe Sloot, bij het politiebureau en de tennisvereniging. Eens even kijken:

Nou, het lijkt wel alsof de bezwaarmakers hier een punt hebben. Veel parkachtige ruimte op rechts, war ouderen in het groen kunenn wonen, en beperkte open ruimte op links, de enige toegang naar het water toe (waarbij de oever helaas al is volgebouwd).

Even zoeken naar wat meer info.

Het loopt al vanaf minstens 2004, hier de website van Ons Nieuwe Sloot, met mooie foto’s.

Hier een Weblog van een lokaal SP-raadslid, waaruit blijkt dat de woningbouwvereniging Wonencentraal er gaat bouwen. Wat bouwen? Hier is de site met de plannen, waaruit blijkt dat de directie van de woningbouwevereniging graag in het groen wil zetelen.

Ik ben om. Het is geen kwestie van Not in my backyard, het is gewoon een gevalletje nepotisme van de zittende bestuurslaag. Elkaar de bal toeschuiven, de begroting rondmaken via het grondbedrijf, de krenten uit de pap, de kroonjuwelen verkopen en dan vervolgens mooi weer spelen tegen de gemeenteraadsleden die, zoals overal in Nederland, te belabberd zijn om er iets aan te doen omdat ze zelf ook graag wethouder of burgemeester willen worden.

Lees ook:Amstelmeer – of Aalsveen – is al bijna een feit
Lees ook:Woonwensen van allochtonen en autochtonen verschillen nauwelijks
Lees ook:Cohousing in Nederland?
Lees ook:Vacature blogger wonen.blog.nl
Lees ook:Vacature blogger wonen.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>