Cohousing in Nederland?

Goedkoop wonen, is dat écht nog mogelijk? Cohousing blijkt een oplossing! Cohousing betekent één grote ruimte opdelen in verschillende woongedeelten met gedeelde kosten voor de bewoners. In Denemarken is het al een gewoonte om in groep samen te wonen, en ook in België wint de trend aan populariteit. Volgt Nederland op de voet?

Afhankelijk van het type cohousingproject is de gemeenschappelijke ruimte een tuin, een keuken of gewoon een heel huis. Deze laatste vorm is vooral in trek bij studenten. Samen met vrienden kopen ze een huis en delen er alle ruimten behalve de slaapkamer. Ha! Dit klinkt bekend… dit kennen we in Nederland onder het fenomeen ‘op kamers’.

In België zoeken ook steeds meer gezinnen een cohousingproject. Het Vlaams Instituut voor Biologisch wonen en bouwen helpt deze gezinnen een eindje op weg met een nieuwe brochure: ‘Cohousen: van droom naar realiteit’. Komend najaar organiseert dit instituut ook een campagne rond dertig jaar bio-ecologisch bouwen.

De brochure kwam trouwens tot stand met steun van de Vlaamse Overheid. , biedt een overzicht van de verschillende projecten in binnen- en buitenland. Ervaringsdeskundigen geven de lezer inzichten mee en tussen de voorbeeldprojecten door wordt u getrakteerd op inspirerende tips, bronnen en links.

Bron: knackweekend.rnews.be

Foto 1: Flickr-Placematters

Foto 2: Flickr – Julien Lamarche

Lees ook:Almere opent kavelwinkel
Lees ook:Stijgende huizenprijzen, ook in België
Lees ook:Reddingsboei: Stichting van de Bouw
Lees ook:Inwoners Utrecht schitteren op cover nieuwe IKEA catalogus
Lees ook:Designers Guild Collectie Lente / Zomer 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>