Te weinig Amsterdamse nieuwbouw is toegankelijk voor rolstoelen

De helft van de nieuwe huizen in Amsterdam is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Er zijn verplichte maatregelen waar bouwers zich aan dienen te houden, maar dat gebeurt lang niet altijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam (SGOA).

De gemeente heeft nu besloten de regels strenger te te passen. Daarnaast zal de Dienst Milieu en Bouwtoezicht een ‘handleiding peilmaten' opstellen, zodat beter te controleren is of alle peilmaatgegevens goed worden aangeleverd. Aan de hand van die gegevens is te zien hoe hoog de stoep en de woning zullen zijn. De bedoeling is – natuurlijk – dat er dan minder hoge stoepen komen.

De SGOA is blij met de reactie van de gemeente. Mij klinkt het wat karig in de oren. Ze beloven nu eigenlijk alleen maar dat ze het werk dat ze hadden moeten doen, ook daadwerkelijk gaan doen. Nou, tjonge. Hoera.

 

Lees ook:Gemeente helpt corporaties met tegengaan woonfraude
Lees ook:Illegale onderverhuurders moet je raken waar het écht pijn doet: in hun portemonnee
Lees ook:WOZ en OZB: bezwaar loont de moeite (2)
Lees ook:Van onderen! Amsterdamse balkonnetjes bezwijken
Lees ook:Raadselachtige ‘leegstand’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>