Wonen op het water, ja. Maar niet allemaal tegelijk!

Er zijn te weinig bouwlocaties in Nederland. En we hebben hier veel water. Dan zouden we toch voorop moeten lopen in vernieuwend waterwonen? Dat vindt de SEV en geef ze eens ongelijk.

 

We staan niet stil in de ontwikkelingen, natuurlijk. Er wonen al lang mensen in boten, arken, paalwoningen, amfibische woningen… Maar waterwonen wil maar niet echt aanslaan bij het grote publiek.

Koudwatervrees, denkt de SEV. En dat komt door de regels. Niet dat het er te weinig zijn. Integendeel, eerder te veel, en dan ook nog eens onduidelijk. Mensen weten niet waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Om daar wat aan te doen, wil de SEV een soort bouwcode voor waterwonen in het leven roepen. En dat zou moeten helpen grote projecten van de grond – of nou ja, in de steigers dan – te krijgen.  

Weet je, het klinkt zo sympathiek en leuk zo'n initiatief. Maar als ik die woorden ‘grote projecten'  zie…. En ik denk aan het prachtige open water voor het huis van mijn vader… Dan krijg krijg ik angstvisioenen van een enorme drijvende Vinex-locatie voor zijn deur.

Nee, geef mij dan toch maar onduidelijke regels en individuele bouw- of drijfprojectjes van mensen die daar kennelijk wel raad mee weten.

Lees ook:Bouwprojecten en milieuregels
Lees ook:Hypotheekadviseurs verkopen veel te vaak praatjes en leugens, vindt de AFM
Lees ook:Rioolleiding kapot in West Friesland
Lees ook:‘Huurders in probleemwijken moeten ook financieel bijdragen’
Lees ook:Permanent wonen in een vakantiehuisje mag niet. Maar het gebeurt wel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>