‘Huurders in probleemwijken moeten ook financieel bijdragen’

Uitstekend plan, probleemwijken opknappen. Een aantal wijken waar de nood hoog is voorrang geven? Prima. Dan zijn we het daar over eens. En dan nu de hamvraag: wie gaat al het geld dat daarvoor nodig is ophoesten?  Niet alleen de overheid en de woningcorporaties, zei Elco Brinkman – voorzitter van Bouwend Nederland – gisteren in Buitenhof.

De regering investeert natuurlijk grootschalig in allerlei fraaie projecten die weer prachtwijken van de probleemwijken moeten maken. Maar daarnaast is volgens Brinkman veel geld nodig voor isolatie van woningen en verbeteringen aan de rioleringen. Minder mediagenieke ingrepen, maar minstens even belangrijk. Daar hebben ze gelijk in. Volgens Bouwend Nederland zitten te veel mensen nu in woningen met een lage huur, ook mensen die best wat meer kunnen betalen. Dat zouden ze ook moeten doen, vindt Bouwend Nederland.

Ja maar… Ik wil natuurlijk niet lullig doen. Maar hoe zat het nou ook alweer met die enorme reserves van de woningcorporaties? Hadden ze niet pas nog bedacht dat een paar honderd miljoen daarvan zou worden gebruikt om oude wijken op te knappen? Of zijn dat dan weer andere honderden miljoenen dan waar we het nu over hebben? Of zijn die ineens niet meer beschikbaar nu de huren met een schamele 1,1% mogen stijgen? Leg mij uit wat nu het probleem is, want ik begrijp het niet meer.

Zie ook: Vogelaar begint probleemtoernee vandaag in Rotterdam en Kritiek op de Veertig van Vogelaar

Lees ook:Column: Aanpak probleemwijken verzandt
Lees ook:Column: Hoe pak je onwillige kinderen (woningcorporaties) aan?
Lees ook:Kritiek op de Veertig van Vogelaar
Lees ook:Vogelaar begint probleemtoernee vandaag in Rotterdam
Lees ook:Soap woningcorporaties: stilte voor de storm

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Huurders in probleemwijken moeten ook financieel bijdragen’

  1. avdv

    Natuurlijk, hoe je het ook went of keert, uiteindelijk betaalt de burger. zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>