Moord op van Gogh drukt huizenprijzen in delen van Amsterdam

Mohammed Bouyeri kreeg voor die brutale moord op Theo van Gogh levenslang. Hij stierf geen martelaarsdood en werd niet door zeventig maagden begroet bij de hemelpoort. Zielig hoor. Maar er is troost voor zijn getergde ziel: hij is er wel in geslaagd de kloof tussen moslims en niet-moslims in Amsterdam danig te vergroten. Dat is ook te zien aan de huizenprijzen.


Recent onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam wees dat uit. De huizenprijzen in wijken waar veel moslims wonen, zijn na de moord weliswaar omhoog gegaan, maar veel minder hard dan in de rest van de stad. Dat valt extra op omdat dat verschil voor de moord juist steeds kleiner werden.
De huizenprijzen in ‘moslimwijken' – buurten waar meer dan 25% van Turkse of Marokkaanse afkomst is – bleven gemiddeld 3% achter bij andere wijken. Je zou verwachten dat het verschil rond de plek van de moord nog groter zou zijn, maar dat is niet het geval.

Lees ook:De Amsterdams Bijlmer bestaat 40 jaar! Feest! Feest?
Lees ook:Meer huurwoningen gebouwd dan beloofd!
Lees ook:Vogelaar begint probleemtoernee vandaag in Rotterdam
Lees ook:Huizenprijzen stijgen
Lees ook:Stedelijk verval treft ook veel ‘bloemkoolwijken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>