Huizenprijzen stijgen

Eigenlijk is het geen nieuws – dat de huizenprijzen stijgen – maar ik voel me verplicht er regelmatig over te schrijven. Dus vanaf heden ga ik mijn berichten nummeren en voorzien van een herkenbaar plaatje. En ik ga ze verzamelen in een eigen mapje met de toepasselijke naam: huizenprijzen. Dus als je over een jaar een overzichtje van de ontwikkelingen wilt. Dan kan je dat daar vinden.

Maar goed, het nieuws dus… Begin 2007 zijn de prijzen opvallend hard gestegen. Surprise, surprise!

In januari was de prijs 2,2% hoger dan een maand eerder, blijkt uitgegevens van het Kadaster. In absolute cijfers: gemiddeld 243.160 euro in januari 2007 en 237.903 euro in december 2006. Het verschil tussen januari 2006 en 2007 was indrukwekkend: een stijging van 6,7%.

De gemiddelde stijging is vooral zo hoog omdat vrijstaande woningen met wel 11% in prijs zijn gestegen. Daar zijn de deskundigen ook wat beduusd van. Maar de gemiddelde stijging verrast hen niet. Die past in de trend die vorig jaar in de zomer inzette. Toen begon de economie goed aan te trekken en kwamen er steeds minder werklozen. Gevolg: meer vertrouwen in de toekomst en dus ook in de financiële toekomst. We gingen weer consumeren met z'n allen. Vandaar dus.

Lees ook:Steek je geld in een huis!
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Cijfers huizenprijzen lastig te interpreteren
Lees ook:NVM ongerust over huizenprijzen Randstad
Lees ook:Koopsom woningen lichtjes gestegen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Huizenprijzen stijgen

  1. stella

    dat zou handig zijn. ik ben benieuwd of je het volhoudt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>