Meer huurwoningen gebouwd dan beloofd!

Niet 17000 maar wel 18495 huurwoningen zijn er in 2005 opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers die Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Driekwart van die nieuwe huizen heeft een overzichtelijke huurprijs: maximaal 509 euro per maand. Niet 500, nee nee, ho pas op: 509 euro.Er is 17% meer gebouwd in 2005 dan in 2004. Da's een flinke stijging, maar Aedes drukt zich dan ook heel voorzichtig uit: 'Er lijkt een lichte ontspanning op de woningmarkt te ontstaan.' Die terughoudenheid lijkt me verstandig.

De cijfers geven een beeld van 2005. Inmiddels is 2006 bijna om en ziet het er niet naar uit dat de grondprijzen of huizenprijzen dalen. Sterker nog, ze gaan nog altijd omhoog. Niet meer zo hard, maar toch – in tegenstelling tot wat de allerlei wijze mannen voorspeld hebben, omhoog. 
Dat voelt toch niet zo ontspannen. 

Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Stijging huizenmarkt zorgt voor stijging verkoop badkamermeubels
Lees ook:Gemeenten verhogen vooral rioolrecht en reinigingsheffing
Lees ook:FD citeert Heemskerk onjuist: huizenprijzen dalen niet
Lees ook:Huizenmarkt weer terug bij af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>