Vogelaar begint probleemtoernee vandaag in Rotterdam

Als je echt alles wilt weten over stedelijke vernieuwing moet je bij KEI Kenniscentrum zijn. Dat was altijd al zo, maar nu is er een extra reden om even te kijken. KEI heeft namelijk veel – misschien wel alle – reacties op de lijst probleemwijken van Vogelaar handzaam bij elkaar gezet. Rotterdam – waar de minister vandaag aan haar probleemtoernee begint – is bijvoorbeeld heel tevreden over het feit dat maar liefst zeven van haar wijken het predikaat ‘probleemwijk' verdienen.

Ik begrijp die tevredenheid maar half. Oke, het levert geld om de problemen aan te pakken. Maar het betekent ook dat het beleid tot dusver kennelijk hopeloos gefaald heeft. En dat hopeloze falen wordt dan nu beloond met subsidie. Het heeft iets oneerlijks. Vooral ten opzichte van wijken waar het met veel pijn en moeite nét te goed gaat voor extra steun.

Lees ook:Kritiek op de Veertig van Vogelaar
Lees ook:Column: Aanpak probleemwijken verzandt
Lees ook:Woningcorporaties van De Vernieuwde Stad verdubbelen de inzet
Lees ook:‘Huurders in probleemwijken moeten ook financieel bijdragen’
Lees ook:Inflatiecorrectie van 4,35% in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>