Rechtszaak over Maastrichts balkondrama van start

Weet je nog wel? Op 24 april 2003 brak van een Maastrichts flatgebouw  een balkon af. Een tragisch ongeval waarbij twee doden vielen. De rechtszaak tegen drie bedrijven die worden vervolgd is nu begonnen. Hoofdaannemer Smeets Bouw, hoofdconstructeur B&S Constructies en bouwadviesbureau Kaskon is dood door schuld ten laste gelegd.

En nu wordt de rechtszaak dan eindelijk inhoudelijk behandeld. Niet dat de juristen stil hebben gezeten. Er is hard gewerkt aan een paar meter papier. Dat is het resultaat van 3,5 jaar informatie verzamelen. De komende tijd is er een zitting, worden deskundigen en getuigen gehoord en houden de advocaten hun pleidooien. De uitspraak is op 13 februari.

Natuurlijk mag je over dit soort dingen eigenlijk geen oordeel hebben als je de feiten niet kent. Maar het lijkt er wel op dat de deskundigen wat onzorgvuldig zijn geweest. Wie in verschillende stadia van bouwen scheuren in een constructie constateert en daar geen reden in ziet om het zekere voor het onzekere te nemen, die is toch op z'n minst laks? Of zie ik dat nou verkeerd?

Lees ook:OBJECT Rotterdam: kleinschalige maar inspirerende beurs
Lees ook:Huizenprijs boven 1 Miljoen volgt de AEX
Lees ook:Maak je huis klaar voor kerst!
Lees ook:Huizenprijzen stijgen
Lees ook:Illegale onderverhuurders moet je raken waar het écht pijn doet: in hun portemonnee

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rechtszaak over Maastrichts balkondrama van start

  1. Stien

    Laks? Je drukt je wel erg vriendelijk uit. Guilty as hell, zou ik zeggen. Ik hoop dat ze er niet te gemakkelijk vanaf komen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>