Stad & Land in jouw huis

De zomerse woontrend ‘Stad & Land’ voer je eenvoudig door in jouw huis. Of je nu op het platteland woont of in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Met deze vijf tips haal jij de natuur naar binnen.

1. Kleuren & materialen
Kies voor een mix van lichte houten meubelen en veel textiel. Stoer leer combineer je met zachte ‘matte’ stoffen in groentinten, zomers geel en naturellen. Wit is de basis maar geef één muur juist een andere kleur: bijvoorbeeld in champagne of leger- of grasgroen!

2. Accessoires
Met krukjes, poefjes en – nieuw – de ladder, ontstaat dynamiek. Grote kamerbomen, takken, tropische planten en veldboeketten brengen het landelijke interieur tot leven.

3. Verlichting
Experimenteer met sfeerlicht en zoek naar een verzameling van verschillende lampen: oud & nieuw, groot en klein, hightech en handgemaakt.

4. Vloer
Op de vloer zijn landelijke tegels, houten vloerdelen, natuurlijk kurk of look-a-likes in linoleum geschikt. Kleden met streepdessin in zomers kleuren en gevlochten matten zijn hip voor binnen én buiten.

5. Textiel
Verzamel kussens in allerlei vormen en maten: fel of naturel, gebreid, gevlochten of gehaakt. De bank mag er weer vol mee liggen. Is breien jouw nieuwe yoga? Brei dan een vrolijk ‘jasje’ voor een vaas, theepot, lamp of zelfs de poot van een tafel of de tak van een boom. Wild breien noemen ze dat! Als je daar zelf geen tijd voor hebt, kies dan voor breisels van Nederlandse ontwerpers als Ineke Visser van HeinsHome.

Bronnen: Perscentrum Wonen en VBO Wonen &Zo

Lees ook:Rust en Romantiek in 5 stappen
Lees ook:Win een nieuwe vloer!
Lees ook:Fabulous Fifties in 5 stappen
Lees ook:Woontrend uitgelicht: Stad & Land
Lees ook:Vorm & Structuur in 5 stappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>