Woontrend uitgelicht: Stad & Land

We willen meer groen! Meer buiten! Meer eco! Dat vinden we in de nieuwe woonmodetrend Stad & Land.  De grenzen tussen binnen en buiten worden dunner. We kiezen voor mens- en milieuvriendelijke producten in de kleuren mos- en grasgroen. Dat staat dan weer heel mooi bij de naturelle kleuren (nudes) als champagne, zand en kiezel.

Natuurlijke materialen
In de zomertrend ‘Stad en Land’ kijken we met een moderne blik naar het landleven. Natuurlijke materialen zoals hout, wol, vilt en touw. ‘Boerse’ must haves als de ladder en spijlenstoeltjes combineren prachtig met modern design.

Wil je toch wat meer kleur? Dat kan. In de natuur vindt je immers ok mosterd geel en oranje. Die kleuren laten de zon schijnen in je huis.

Rust & Ruimte door uni’s
Als tegenhanger van de felle kleuren en drukke prints zijn juist de uni’s typerend voor deze modetrend. Ze zorgen voor rust en ruimte en voor meer aandacht voor de pure kracht van kleur en materiaal. Het sprankelende groen en geel van textiel, het gladde notenhout van de bijzettafel, het zachte vergrijsde leer van het daybed en de open structuren van luchtige breisels.

Zonder krullen & prullen
Inspiratie komt zowel van het platteland als uit de stad. Smaakvol, warm en gezellig maar zonder opsmuk, krullen en prullen. Er blijft een simpel maar sterk interieur over: de essentie van woonmodetrend Stad & Land.

Mobiel meubilair
Het zomerse meubilair is flexibel en mobiel. Door slim inrichten en op te bergen, benut je de ruimte optimaal. Planken in een ‘dood’ hoekje. Kleine bijzettafels en krukjes. Simpel verplaatsbaar en dus goed voor een snelle afwisseling in huis. Klapstoelen als eetkamerstoel. Mix, match, verplaats en wissel. Zet bijvoorbeeld eens een tuinstoel in de kamer!

Eerlijk & Uniek
Een (daar is hij weer) zelfgemaakt kussen, schilderij of taart smaakt vaak naar meer. Het is uniek, eerlijk en met liefde gemaakt. Steeds vaker kiezen we dus voor handgemakte accessoires, in plaats van de zoveelste Ikea, Hema of V&D aankoop.

Lampionnen in huis
Ook de verlichting in je huis moet binnen ‘Stad en Land’ lichtgewicht en verplaatsbaar zijn. Denk aan lampionnen van papier, lampen van gevlochten hout, touw of bamboe. Je ‘lichtplan’ (als je die al hebt?) bestaat uit maximaal daglicht. Oftewel: zorg voor grote ramen of als je die niet hebt, voor maximale verspreiding van het licht door lichte gordijnen en witte horizontale shutters. En boven je eettafel? Daar hang je méér dan één lamp. Het liefste een beetje slordig, dus niet op dezelfde hoogte. De natuur is immers ook niet symmetrisch ;-)

En op de muur?
Op je behang mogen wel weer prints staan. Maar met mate! Romantische, landelijke dessins brengen de sfeer van het landleven in je huis, ook al woon je in een hypermodern stadsappartement.

Bronnen: Perscentrum Wonen en VBO Wonen &Zo

Lees ook:Rotterdam gaat indikken, niet uitbreiden
Lees ook:Stad & Land in jouw huis
Lees ook:Woontrend uitgelicht: Rust & Romantiek
Lees ook:Kleurtrend 2015 #1: Big Nature + Small Me
Lees ook:Kerstversiering: My Cosy Chalet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Woontrend uitgelicht: Stad & Land

  1. Johan

    hebben jullie ook een Rib stoel ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>