Gispen heeft een primeur

 

Gispen heeft naar eigen zeggen een primeur:  het eerste composteerbare bureaublad. Aan het einde van de levensduur van de werkplek kan je je bureaublad gewoon in de tuin begraven. Geen afval dus, maar voedsel voor de natuur.

Het bureaublad bestaat uit een kern van vlas met een bamboe fineer rondom uit 100% hernieuwbare grondstoffen.  Hernieuwbare grondstoffen kunnen jaarlijks geoogst worden in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (aardolie, kolen of gas). Deze grondstoffen spelen een cruciale rol bij het beghoud van de natuur, klimaatveranderingen en het voorkomen van de uitputting van de aarde. Bij de keuze voor vlas en bamboe is rekening gehouden met alle facetten van milieubelasting.

Het plaatmateriaal lijkt op spaanplaat, maar is lichter in gewicht. Dit is weer een groot voordeel bij de productie en het transport. De productie en teelt vindt lokaal plaats in Nederland, Belgie en Noord Frankrijk, wat de CO2 uitstoot ten goede komt.

Lees ook:Zonnezijde lichtend voorbeeld
Lees ook:Natuursteenstrips van bamboe?
Lees ook:Forbo Flooring introduceert Marmoleum® Oxyd created by Claudy Jongstra.
Lees ook:In 2006 te weinig huizen gebouwd
Lees ook:Today, Payday, One Day: vrijhangende designhaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>