Zonnezijde lichtend voorbeeld

Appartementencomplex Zonnezijde in WilnisEr wordt heel wat gefilosofeerd over energiebesparing in de woningbouw en het lijkt soms of er in de praktijk niet veel van terecht komt. Maar van allerlei kanten wordt er keihard aan gewerkt om duurzaam bouwen handen en voeten te geven. Het aantal huizen dat gebouwd wordt met het keurmerk Zonnewoning blijft gestadig groeien. Een nieuwe fase wordt ingeluid door het project Zonnezijde in Wilnis, waarvan de bouw onlangs is begonnen. Voor het eerst krijgt een appartementencomplex dit lofwaardige keurmerk.

Het complex aan de Burg. de Voogtlaan in Wilnis wordt op initiatief gebouwd van projectontwikkelaar Hollands Midden. Architectenbureau H.W. van de Laan uit Mijdrecht heeft een gebouw ontworpen met 36 maisonnettes, verdeeld over twee woonlagen, elk met een oppervlakte van zo'n 95 m2.  De huizen voldoen aan strenge eisen op het gebied van energiegebruik en comfort. Het energieverbruik is 25 procent lager dan de wettelijke norm.
Bij het ontwerp is rekening gehouden met veel licht in de woningen, zonder dat er in de zomer sprake is van oververhitting. Ook wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals FSC gecertificeerd hout.
Het keurmerk Zonnewoning is ontwikkeld door SenterNovem en het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met de toekomstige beheerder van het keurmerk SKW Certificering, een aantal projectontwikkelaars en gemeenten. SenterNovem en het Wereld Natuur Fonds zijn sinds 2000 bezig om de bouw van zonnewoningen te stimuleren. De vervolgstap is de ontwikkeling van een onafhankelijk Keurmerk Zonnewoning. 

Klik hier voor meer informatie over de Zonnewoning.

Lees ook:CBW-keurmerk biedt keukenconsumenten schijnveiligheid
Lees ook:Een soort Ruigoord in de Flevopolder
Lees ook:Ruim 140.000 bezoekers op NVM Open Huizen Dag
Lees ook:Waarborgfonds biedt mee op louche huizenveilingen
Lees ook:Rotterdam gaat indikken, niet uitbreiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>