In 2006 te weinig huizen gebouwd

woningbouwHet is niet onverwacht, maar toch droevig om te melden: er zijn vorig jaar veel te weinig nieuwe woningen gebouwd. Minister Ella Vogelaar (PvdA) heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer ruiterlijk toegegeven. Volgens het CBS zijn er in 2006 79.900 woningen opgeleverd. Dat zijn er 5300 minder dan begroot. In de stedelijke gebieden bleef de productie met 15 procent achter.

 

In het regeerakkoord van Balkenende4 wordt ingezet op een jaarlijkse productie van 80.000 tot 100.000 woningen. Over drie weken komt het kabinet met uitgewerkte plannen. De minister heeft echter al gezegd dat het niet eenvoudig is om een productie van 100.000 huizen te halen.
Sinds 2003 zet VROM in op een structurele verhoging van de woningbouwproductie. Om in 2010 het woningtekort tot 1,5 procent terug te dringen, moeten er tot en met 2009 445.000 huizen bijkomen. Je hoeft geen rekenmeester te zijn om te constateren dat er dan wonderen verricht moeten worden.

Lees ook:Huizen moeilijker te betalen
Lees ook:Mijlpaal/dieptepunt: 7 miljoenste woning
Lees ook:Ongegrond optimisme van VROM
Lees ook:Huizen blijven duur
Lees ook:Column: Huizenbezitters draaien duimen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>