Woningcorporaties van De Vernieuwde Stad verdubbelen de inzet

Met 2,5 miljard euro per jaar hoopt De Vernieuwde Stad, een platform van de 21 grootste corporaties, grootstedelijke achterbuurten er weer bovenop te helpen. Dat is niet gering, een verdubbeling van het budget. Met dat geld willen ze gaan renoveren, slopen en bouwen. Daarnaast moet er nog eens 200 miljoen vrijkomen voor sociale projecten.

De Vernieuwde Stad voelt zich er naar eigen zeggen verantwoordelijk voor dat "kwetsbare wijken worden omgetoverd in weerbare wijken". De gemeenten zijn volgens hen niet (pro)actief genoeg om de problemen het hoofd te bieden. Mooi. Want stedelijke vernieuwing móet.

De financiering van de extra uitgaven is een ander verhaal. Dat moet geleend worden. VROM moet over de brug komen. Huurders met een hoger inkomen moeten meer gaan betalen. Hoger dan wat? vraag ik me dan af. En om hoe veel mensen gaat het?

Daarnaast zijn de plannen zijn dus ook afhankelijk van de vraag of een nog aan te stellen minister van VROM er budget voor over heeft. En zo ja hoe veel. En in de rest moet een geldschieter zin hebben.

Mooie plannen, inderdaad.

Lees ook:Een soort Ruigoord in de Flevopolder
Lees ook:Meer brand én meer inbraak in Vinex-wijken
Lees ook:Amsterdam gaat ver in het ‘auto-luw’ maken van de stad
Lees ook:En toen waren er toch weer 40 probleemwijken…
Lees ook:Minister Van der Laan wil einde keukengeisers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>