Chairless van Vitra: zitten zonder stoel

In Milaan werd tijdens de Salone del Mobile dit jaar de Chairless van Vitra voor het eerst gepresenteerd, deze was afgelopen week ook weer te zien op de Woonbeurs in Amsterdam en dit zorgde voor een hoop spektakel. De Chairless is een stevige band die je om je rug en knieën heen kunt binden waardoor je lekker blijft zitten, maar wel je handen kunt gebruiken. Ideaal voor op de camping, het strand, het park of tijdens de festivals!

De Chairless is ontworpen door de Chileense ontwerper Alejandro Aravena en is een stoffen band van 85 cm. De band bind je om je rug en knieën waardoor je een lange tijd kunt zitten zonder last van je rug te krijgen. Je handen blijven vrij en door de houding die je lichaam aanneemt ontlast je je onderrug. Normaal gesproken sla je je handen om je knieën heen om te kunnen blijven zitten, maar nu doet de Chairless al het werk voor je. Alejandro Aravena heeft zich laten inspireren door de Ayoreo-indianen die ook al eeuwen stoffen banden gebruiken als ze een lange periode ergens moeten zitten.

De band is uitgebracht in 4 verschillende uitvoeringen in kleurencombinaties van antraciet, fuchsia en lime en is gemaakt van sterk polyamide en leer. Hij kan gebruikt worden door mensen tussen de 1.60 en 1.95 m. De band kan online worden gekocht bij het Vitra Design Museum voor 19,90. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Foundation for Indigenous Communities in Paraguay waarmee de Ayoreo Indianen worden ondersteund.

Bron: www.vitra.nl

Lees ook:Klassieke Hopsak-stof van Vitra wordt onder handen genomen
Lees ook:Vitra introduceert in Milaan nieuwe ontwerpen & klassiekers in ‘n nieuw jasje
Lees ook:De Urbansofa collectie voor 2015
Lees ook:Design Meubel, echt of namaak?
Lees ook:Paneelgordijnen voor thuis en op kantoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>