De spanning stijgt in de makelaardij

De ontwikkelingen in makelaarsland zijn nauwelijks bij te houden. Het volgende nieuwe online initiatief – geïmporteerd uit Zweden – is een feit: vinduwmakelaar.nl.

Het gaat om een soort openbare aanbesteding. Wie zijn huis wil verkopen, registreer zich op de site. Makelaars kunnen op basis van die registratie een voorstel doen. In dat voorstel staat onder meer de courtage vermeld.

De verwachting is dat de gemiddelde courtage (5000 euro) daardoor met enkele tientallen procenten naar beneden kan. De NVM is gematigd optimistisch. Er valt natuurlijk ook niet veel op af te dingen. Alle makelaars krijgen  een gelijke kans op de site en de consument kan zelf bepalen of hij veel service wil of liever zo min mogelijk betaalt.  

Lees ook:Het mes in de courtage
Lees ook:Overschot aan kastelen op de markt in Belgie
Lees ook:Muiterij onder Amsterdamse NVM-makelaars
Lees ook:Niet alle makelaars zijn blij met Huizenvinder.nl
Lees ook:Hypotheekadviseurs verkopen veel te vaak praatjes en leugens, vindt de AFM

1 Reacties // Reageer

One thought on “De spanning stijgt in de makelaardij

  1. D. Korsaan

    Een goede ontwikkeling vind ik. In verzekeringsland worden prijzen al veel langer vergeleken op het internet. Ook notarissen worden al vergeleken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>