Niet alle makelaars zijn blij met Huizenvinder.nl

Het wil maar niet boteren tussen de traditionele makelaardij en het internet. Sinds kort kunnen consumenten op huizenvinder.nl makelaars beoordelen op aanbod, prijs, klantvriendelijkheid, advies, begeleiding en taxatiekunde. Dat levert uiteraard de nodige kritiek op. Want voor sommige makelaars pakt het erg ongunstig uit.

Een aantal boze makelaars heeft zich gemeld bij de branchevereniging NVM. Ze willen dat de negatieve verhalen verwijderd worden, omdat die hen klanten zouden kosten. Maar ja, het is voor die portentiele klant ook erg vervelend als hij zijn goede geld uitgeeft aan een makelaar die er met de pet naar gooit. Beunhazen vallen sneller door de mand, goede makelaars krijgen meer klanten. Gerechtigheid, lijkt mij.

Je moet intelligentie van de gemiddelde consument ook niet onderschatten.Een negatief verhaal is op zichzelf niet erg. Dat zegt zo weinig. Een makelaar heeft soms zijn dag niet. Of hij treft een klant met onmogelijk veel noten zijn zang.

Pas als er meer negatieve dan positieve verhalen zijn, heeft zo'n makelaar een probleem. En dan ben ik vooral blij dat het zijn probleem is en niet die van een gedupeerde klant.

Lees ook:Muiterij onder Amsterdamse NVM-makelaars
Lees ook:Een verkopende makelaar is nooit onafhankelijk
Lees ook:Het mes in de courtage
Lees ook:NVM Voorzitter Hukker ziet de huizenmarkt stilvallen
Lees ook:Online shoppen verovert ook de interieur branche!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Niet alle makelaars zijn blij met Huizenvinder.nl

  1. Makelaar Friesland

    Deze ontwikkelingen houd je toch niet tegen. Je moet gewoon zorgen dat dit soort verhalen niet ontstaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>