Steek je geld in een huis!

Als je wat geld over hebt, lijkt het mij een goed idee om dat in onroerend goed te steken. Want de huizenprijzen blijven maar stijgen. Het Kadaster becijfert dat de gemiddelde koopsom in juli 2007 met 1,06 procent is gestegen tot 249.941 euro, vergeleken met de maand ervoor. Al zou ik niet op mijn tip blindvaren, want een beleggingsdeskundige ben ik niet. Maar zolang een aap even goed kan beleggen als de experts, dat heeft onderzoek uitgewezen, is dat geen ramp.
Hier is een hyperlink naar de site van het Kadaster waar je het statistische materiaal zelf kunt bekijken.Uitgesplitst in woningtypes is de gemiddelde koopsom van appartementen in juli op maandbasis gestegen met 0,3 procent. Ook de koopsom van tussenwoningen (+1,8 procent), hoekwoningen (+1,45 procent) en vrijstaande woningen (+2,2 procent) lieten een stijging zien. De koopsom voor 2-onder-1-kapwoningen daalde daarentegen met 1,3 procent.
In juli gingen 18.221 woningen in andere handen over, een stijging van 4,97 procent ten opzichte van juni. Vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden is het aantal verkopen overigens met 3,2 procent gedaald.

Lees ook:Cijfers huizenprijzen lastig te interpreteren
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs in november gedaald
Lees ook:Koopsom woningen lichtjes gestegen
Lees ook:Beleggingstip was zo gek nog niet
Lees ook:Huizenprijzen stijgen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Steek je geld in een huis!

  1. JK

    Tsja…nu ga ik echt mijn huis verkopen…

      /   Reply  / 
  2. Rens Groenendijk

    Ik stel me voor dat je een reactie onderbouwt. Hoe kom je erbij dat de prijzen gaan zakken? Er is een groot tekort op de woningmarkt en dat gaat voorlopig niet veranderen. Volgens de wet van vraag en aanbod blijft de prijs dan hoog.

      /   Reply  / 
  3. mozilo

    De complete hypotheekmarkt in de VS is aan het instorten, De grootste hypotheekbank in de VS is falliet aan het gaan, de centrale banken injecteren wekenlang miljarden per dag om de markt liquide te houden en jij komt met het advies om vooral een huis te kopen?
    Laat me raden: je werkt in de vastgoedsector?
    Als dat het geval is dan ben je slecht op de hoogte van recente ontwikkelingen.

      /   Reply  / 
  4. silke

    uit ervaring weet ik dat een huis kopen,een zekere belegging is je kunt er zoveel geld mee verdienen wat je met werken niet bijelkaar krijgt wij kochten ons eerste huis toen we 21 waren voor 80.000 gulden, dat zelfde huis werd 15 jaar later verkocht met 400.000 gulden winst, wij wonen nu in een huis wat normaal gesproken niet voor arbeiders is weggelegd,en een superlage hypotheek,en ik weet zeker een huis kopen daar heb je meer aan als b.v.een extra pensioenverzekering,koop nu b.v, een tweede woning en als je 65 bent heb je een leuke duit extra, bij verkoop, verhuur die tweede woning gewoon een aantal jaren en de huurders betalen dan jouw hypotheek en jij plukt de vruchten, en geloof mij de huizenmarkt zakt niet in hoor dat werdt 25 jaar geleden al beweerd,en ik heb het nog nooit meegemaakt.als je kunt kopen is mijn advies ga ervoor.

      /   Reply  / 
  5. Vincent

    Je advies komt precies op het verkeerde moment! Prijzen gaan voor het eersts sinds 1987 weer zakken!!

      /   Reply  / 
  6. mozilo

    @ Silke: dat dit soort dingen in het verleden ooit mogelijk waren wil niet zeggen dat het altijd mogelijk is. Denk je nou echt dat het voor iedereen die een eigen huis heeft mogelijk is om ‘er meer mee te verdienen dan je met werken doet’? Dat geld moet ergens vandaan komen en op een gegeven moment is het op. Het geld komt bij de ‘starters’ vandaan en die kunnen niet nog verder worden uitgeperst dan nu het geval is. De zeepbel gaat dus barsten. Dat maakt het nu dus het meest ongunstigste moment ooit om te kopen.
    Bij Countrywide in de VS (de grootste hypotheekbank aldaar) staan er rijen voor de deur met rekeninghouders die snel hun geld van de bank willen halen omdat ze het anders kwijt zijn. Hoeveel meer moet het op 1929 gaan lijken voordat men wakker wordt?

      /   Reply  / 
  7. Rens Groenendijk

    Het is mij een raadsel waarom in allerlei reacties de Amerikaanse huizen- en hypotheekmarkt erbij wordt gehaald. Die is onvergelijkbaar met de sitiuatie in Nederland. In de VS wordt op krediet geleefd, terwijl wij een spaarderig volkje zijn. Als je in Nederland geld OVER hebt, is het helemaal niet gek om dat in een huis te steken, dat is mijn betoog. Als je er een beurscrisis komt (wat een fatalisme) en je hebt je geld in aandelen belegd, dan ben je slecht af. Een huis behoudt altijd zijn waarde. En beleggen is natuurlijk altijd een zaak van lange adem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>