Het generaal pardon is rond, nu nog de huisvesting

De woningcorporaties wachten de definitieve tekst van het regeerakkoord niet af. Ze zijn vast plannen aan het maken voor de asielzoekers die dankzij het generaal pardon definitief in Nederland mogen blijven. Er komen ineens nogal wat mensen bij die een huis nodig hebben. Volgens VluchtelingenWerk gaat het om 24.000 tot 30.000 mensen.

Alle vluchtelingen die voor 2001 asiel hebben aangevraagd en die kunnen bewijzen dat ze in ieder geval in 2006 hier verbleven, mogen blijven. 'Vluchtelingen met een contra-indicatie' - zoals mensen dat graag noemen om het woord crimineel niet te hoeven gebruiken – zijn uitgesloten.
VluchtelingenWerk is tevreden. Hier hebben ze jaren hun best voor gedaan. En de woningcorporaties voegen zich voortvarend naar de nieuwe realiteit. Het zal nog best lastig worden al die mensen aan geschikte woonruimte te helpen. Niet alleen omdat woonruimte sowieso al schaars is. Maar ook omdat die degenen voor het pardon geldt uit alle hoeken en gaten van het Nederlandse opvangsysteem moeten komen. Ik hoop dat het wat minder lang duurt dan de asielaanvragen waar die mensen mee te maken hebben gehad.

Wie alle ontwikkelingen op de voet wil volgen, moet deze site goed in de gaten houden 

Lees ook:Woningcorporaties kunnen helpen bij het verlagen van energierekeningen
Lees ook:‘Huurders in probleemwijken moeten ook financieel bijdragen’
Lees ook:Met een briljant plan voor starters op de woningmarkt is goed geld te verdienen
Lees ook:De weg van ‘leegstaand kantoor’ naar ‘woonhuis’ lijkt (te) lang en moeizaam
Lees ook:Starters op de woningmarkt lenen meer voor minder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>