Starters op de woningmarkt lenen meer voor minder

Ieder zijn eigen oplossing voor startersproblemen. De Nationale Hypotheekgarantie zet in op lagere kosten voor de hypotheek en de mogelijkheid voor starters om meer te lenen dan ze eigenlijk zouden mogen op basis van hun inkomen.

Dat extra bedrag zou dan uit een startersfonds komen. Gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars zouden verantwoordelijk zijn voor het vullen van dat fonds. Risico is natuurlijk wel dat met zo'n regeling ook de vraag naar starterswoningen kan toenemen. En dan wordt het voor starters alleen maar nóg moeilijker.

Ik vraag me af of en hoe ze de gulden middenweg kunnen vinden bij dit soort regelingen. Dat het wel gemakkelijker wordt om een huis te kopen, maar niet zo gemakkelijk dat ineens ook mensen die dat eerst helemaal niet wilden zich op de kopersmarkt storten. Lastig.

Lees ook:Lening voor koopstarters werkt averechts
Lees ook:Steun van het rijk voor starters. Maar wees snel, want op is op.
Lees ook:Met een briljant plan voor starters op de woningmarkt is goed geld te verdienen
Lees ook:Bouwbedrijven vrezen voor hun winst
Lees ook:Tegen de 30 en een prima baan, maar geen geld voor een eigen huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>