Napolitaanse maffia bouwt een hele wijk. En niemand die er iets van weet

In Casalnuovo, aan de rand van Napels, zijn onlangs zo’n 450 appartementen opgeleverd, verdeeld over 50 gebouwen. De bouw van zo’n project kan niet onopgemerkt aan je voorbij gaan, zou je zeggen. Zeker niet als je burgemeester bent en het gaat om jouw stad. Toch is dat wat de burgemeester van Napels bij hoog en laag volhoudt.

De appartementengebouwen zijn gebouwd in opdracht van de Napolitaanse maffia, de Camorra. Er zijn geen vergunningen voor verleend. De bouwsels voldoen aan vrijwel geen enkele veiligheidsnorm. Aansluiting op gas en elektra is te danken aan blunderende en/of angstige en/of omgekochte ambtenaren.

In drie jaar tijd is er een heel dorp verrezen ten noordoosten van Napels. En de burgemeester weet van niets, hij weet niet eens waar ze staan. Echt. Heus niet. Cross my heart and hope to die. Ik ben benieuwd hoeveel geld hij heeft gekregen voor die selectieve blindheid. Of wat ze beloofd hebben zijn familie aan te doen als hij zou protesteren.

Inmiddels zijn er al verschillende appartementen verkocht, vijf zijn er zelfs al bewoond. Ik leef mee met de kersverse eigenaren. In Nederland woon je al  graag in een stevige constructie. Maar de omgeving van Napels is ook nog eens vrij gevoelig voor aardbevingen.

Pft. Ik voel me er nu een beetje lullig over dat ik me zo heb opgewonden over een scheurtje in een parkeerdek.

Lees ook:‘Krakers plaatsen booby trap bij ontruiming’
Lees ook:Eigen Huis mobiliseert leden tegen OZB-beleid
Lees ook:Grasshopper voor kinderen!
Lees ook:Hip met luchtplantjes
Lees ook:Ook Het Blok heeft last van de kredietcrisis

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Napolitaanse maffia bouwt een hele wijk. En niemand die er iets van weet

  1. mark

    Joh, hier in Nederland wordt toch ook in elke achtertuin een illegaal schuurtje gebouwd of illegaal een aanbouw geplaatst? En als je maar lang genoeg wacht wordt het vanzelf gelegaliseerd… toch? Wellicht is die termijn in Napels wat korter dan hier…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>