‘Krakers plaatsen booby trap bij ontruiming’

Tijdens een routine ontruimingsrondje stuitte de Amsterdamse politie vorige week op een booby trap, lees ik op de site van de Volkskrant. Het moet niet veel gekker worden. De 'bom' werd gevonden bij de gebarricadeerde voordeur van een huis aan de Bilderdijkstraat, hier vlak bij mij om de hoek trouwens.

Er hingen twee jerrycans, waarvan een zeer brandbare vloeistof bevatte en de andere een nog onbekende stof. Dit was volgens een woordvoerder een levensgevaarlijke situatie voor de politie en de omwonenden.

Weet je dat het me nog niet eens echt uitmaakt of dat nou wel of niet gevaarlijk was? Ik wil heel, heel graag weten of degenen die die constructie plaatsten zich realiseerden wat ze precies aan het doen waren. En zo ja, of ze dan alsjeblieft voor heel lang de bak in mogen, bij Volkert van der Gaag of Mohammed Bouyeri op de cel graag. (De krakers zelf waren al weg toen het pand ontruimd werd, dat zegt wel wat.)

Commentaar van onze burgemeester Cohen. ‘Ik zie niet in wat dit nou nog met kraken te maken heeft'. Inderdaad. Kraken is op een nogal praktische manier protesteren tegen leegstand. Expres dood en verderf proberen te zaaien, dat doen doorgaans alleen gevaarlijke gekken.

Lees ook:Dertig maakt je buurt weer prettig?
Lees ook:Zevenbergse burgerwacht in actie tegen inbrekers
Lees ook:Moord op van Gogh drukt huizenprijzen in delen van Amsterdam
Lees ook:Bouw en woningtoezicht in Second Life
Lees ook:Vuurwerkfabriek aan huis? Je zal er maar naast wonen

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Krakers plaatsen booby trap bij ontruiming’

  1. Linktivist

    Beste Anna, geloof de media niet die klakkeloos de leugens van de Amsterdamse politie opschrijven!

    “Ja, er stond een jerrycan met motorolie of zoiets. Die stond in de gangkast toen wij het kraakten, die stond in de gangkast de voorgaande keren dat smeris de deur open zaagde […] en ja, die stond er ook nog toen wij weer vertrokken. Hij was namelijk niet van ons, hij was van de eigenaar”

    “Wij hebben altijd goede contacten gehad met onze bovenburen, we hadden een kindercrèche naast de deur. Denkt er nou ook maar iemand dat wij dan de boel in de lucht zouden willen laten vliegen?”

    http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2007/03/boobytrap.htm

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>