Geldverstrekkers uit het buitenland doen het goed op de Nederlandse markt

Buitenlandse hypotheekaanbieders worden steeds populairder. In 2006 waren zij goed voor 9% van de Nederlands markt, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2004. Buitenlandse aanbieders scoren vooral goed dankzij hun scherpe tarieven.

Vooral kleinere banken en verzekeraars van Nederlandse bodem hebben marktaandeel moeten inleveren bij aanbieders als Argenta, Bank of Scotland, GMAC en BNP Paribas. Jammer voor de Nederlanders, maar voor hun klanten kan het interessant zijn. Want de concurrentie op de hypothekenmarkt wordt er alleen maar groter van.

Er zijn tenslotte niet alleen meer spelers op het veld; de rente is ook weer aan het stijgen, dus mensen hoeven niet meer zo nodig hun hypotheek over te sluiten. Minder vraag, meer aanbod… Tel uit je winst als afnemer.

Geldverstrekkers bedenken allerlei leuke stunts en campagnes om de aandacht te trekken. Het is best een prettig gevoel. Dat ze weer een beetje hun best moeten doen voor ons consumenten. Dat er weer echt wat te kiezen valt. En vergeet ook niet dat er meer te kiezen is dan alleen maar ‘de laagste rente’.

Er zit ook nogal wat verschil tussen de hypotheekvoorwaarden van de verschillende aanbieders. Daar is soms ook wat voor te zeggen; een wat hogere rente voor gunstige verhuiscondities kan bijvoorbeeld heel prettig zijn. Dat vond ik zelf in ieder geval.

Lees ook:De rente stijgt, dus oversluiten wordt steeds minder populair
Lees ook:Klimaathypotheek verdient navolging
Lees ook:Hoogervorst verklapt uitkomst onderzoek hypotheken
Lees ook:Stijging huizenmarkt zorgt voor stijging verkoop badkamermeubels
Lees ook:De markt is weer gunstig voor huizenverkopers, maar niet overal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>