De rente stijgt, dus oversluiten wordt steeds minder populair

Begin vorig jaar overwoog 20% van de huiseigenaren zijn hypotheek over te sluiten. Nu is dat nog maar 14%. En wie oversluit, zet de rente ook langer vast: 10 jaar of langer. De verklaring is simpel. De rente is in het afgelopen jaar gestegen en de verwachting is dat hij op korte termijn in ieder geval niet zal dalen. Dat staat te lezen in het Woonbericht van de Postbank.

Slecht nieuws voor de banken en tussenpersonen: hun markt krimpt. Aan oversluiten van oude hypotheken valt niet zo veel meer te verdienen als vorig jaar. Het goede nieuws is voor mensen die nu nog geen hypotheek hebben, maar daar wel binnenkort aan toe zijn. Die vormen nu weer het centrum van de aandacht voor de grote geldverstrekkers.

Het allerbeste nieuws: we hebben er met zijn allen weer wat meer vertrouwen in dat het goed komt met de woningmarkt. Ik weet nooit precies wat dat ‘vertrouwen in de markt' inhoudt en welke positieve effecten we dan mogen verwachten. Maar het klinkt goed, dus mij hoor je verder niet.

Lees ook:Geldverstrekkers uit het buitenland doen het goed op de Nederlandse markt
Lees ook:Huizenprijzen stijgen
Lees ook:Amerikaanse piramidespel op de huizenmarkt lijkt afgelopen
Lees ook:Cijfers CBS: Woningverkoop valt niet verder terug
Lees ook:Ai. Daar gaat de hypotheekrente. Omhoog!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>