Kassa! Huis verkocht met een winst van… hou je vast… 290.000%

Het is de Engelse mijnheer Uddin gelukt: hij realiseerde een winst van 290.000% bij de verkoop van zijn huis. In 1999 kon hij het huis voor een appel en een ei kopen vande gemeente North Benwell. Het kostte hem 50 pence (70 cent) omdat het huis in een criminele achterbuurt stond.

 

Maar het kan verkeren: de criminelen vertrokken, de wijk knapte op en brave burgers vonden het er steeds aantrekkelijker worden – ook huizenkopers. Mijnheer Uddin verkocht zijn huis voor 145.000 pond (215.500 euro).
Dit soort berichten is een hart onder riem van de Rotterdammers die iets soortgelijks besloten te doen. Zij kregen hun woning in Spangen voor niets van de gemeente. Op voorwaarde dat ze het helemaal zouden opknappen en er zelf zouden gaan wonen. Het project was zo’n daverend succes dat er inmiddels vergelijkbare intiatieven genomen zijn.

 

 

Lees ook:Project Gratis Wonen in Rotterdam valt in de prijzen
Lees ook:WOZ en OZB: bezwaar loont de moeite (2)
Lees ook:Te weinig Amsterdamse nieuwbouw is toegankelijk voor rolstoelen
Lees ook:“Gemiddelde huizenprijs” is een nogal relatief begrip
Lees ook:Zonder varkens 3,7% meer OZB

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kassa! Huis verkocht met een winst van… hou je vast… 290.000%

  1. yasmin

    Zijn er websites met tips voor dit soort huizen in NL?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>