Je energierekening gaat omhoog. De reden? Hogere leveringskosten

Gebruik je een gemiddelde hoeveelheid energie, dan betaal je in januari 4,8% meer dan in december, volgens het CBS. Niet dat de energiekosten zelf omhoog zijn gegaan. Welnee, het gaat om de levering ervan.

De kosten voor de levering van elektriciteit gaan met 18,5%, voor de levering van gas betaal je gemiddeld 10,6 procent meer. Waarom die stijging zo enorm moet zijn, vertellen de nieuwsberichten die ik gezien heb niet. Maar het past wel in de trend. Sinds 2000 zijn de energielasten van een gemiddeld huishouden met maar liefst 75% toegenomen.

Voor het milieu, zeg en hoop ik dan maar even.

 

 

Lees ook:Woningenverkoop in mei omhoog!
Lees ook:De Telegraaf zuigt op duim over woonlasten
Lees ook:Gemeentebelastingen drukken de huizenprijs
Lees ook:WOZ waarde 2009 hoger dan verkoopprijs?
Lees ook:Huizenprijzen stijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>