World Design Capital 2014

Beeldcitaat: http://www.wdccapetown2014.com/wp-content/uploads/2013/10/wdc2014_logo21.png

Het benoemd worden tot World Design Capital geeft een stad de mogelijkheid om hun designs en de creatieve industrie in de schijnwerpers te zetten. In 2010 was dit bijvoorbeeld Seoul, in 2012 Helsinki en in 2014 Kaapstad.

 

Kaapstad heeft zich in de selectiefase niet zozeer gepresenteerd als een designstad, maar meer als een stad die design gebruikt als “tool for transformation” (www.wdccapetown2014.com). Al in 2011 kreeg de stad te horen dat het World Design Capital 2014 zou worden. Op deze manier heeft de stad voldoende tijd om een programma voor het hele jaar in te vullen. De agenda is inmiddels goed gevuld met feesten, gala’s, tentoonstellingen, conferenties, workshops, bootcamps, te veel om op te noemen.

 

Dus mocht je in 2014 een bezoekje aan Kaapstad brengen, dan is er genoeg te doen!

 

Bronnen: www.worlddesigncapital.com en www.wdccapetown2014.com

 

 

Lees ook:Expositie Bibliotheek Amstelland – From Africa With Love
Lees ook:Uitje dit weekend? Interieur 08
Lees ook:100% Design staat weer op de agenda
Lees ook:Zet de woonbeurzen in je agenda
Lees ook:Zo maak je jouw zonwering eenvoudig schoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>