Looksoflat van Ingo Maurer

Door de komst van de nieuwe lichtbronnen zijn ontwerpers minder gebonden. Hierdoor kan de lichtbron in het ontwerp geïntegreerd worden waardoor ze veel vrijer kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is de led verlichting. Deze lampjes zijn zo klein dat ze overal in toegepast kunnen worden.  Stefan Geisbauer heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt toen hij de Looksoflat bureaulamp ontwierp.

De Looksoflat is een ultradunne tafellamp en is weer een typische Ingo Maurer lamp. De lamp is eigenlijk een 2D silhouet van een tafellamp.  Er is op een fantastische manier met licht omgegaan. De lamp is in twee kleuren leverbaar: in het zwart en in het aluminium. Er is gebruik gemaakt van 2x 8 watt led lampen met warm wit licht (2900 kelvin).

De lamp is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die led verlichting geeft. Er zullen nog veel meer nieuwe toepassingen gevonden gaan worden in de aankomende jaren. Wil je in het bezit komen van deze lamp? Voor een bedrag van 1129,- heb je een hele speciale lamp in huis.

Lees ook:Verlichting trends 2010
Lees ook:Verbatim-ledlampen: beter licht en meer kleur dan halogeen
Lees ook:Make-over Kelvin lamp van Flos
Lees ook:Lotek lamp nu ook in het zwart te koop!
Lees ook:Stoere Lampen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Looksoflat van Ingo Maurer

  1. Ralph

    Een nogal behouden ontwerp voor Ingo Maurer! Had van hen wat ‘originelers’ verwacht dan dit tamelijk saaie bureau lampje!

      /   Reply  / 
  2. Pr

    Ja JA Ingo maurer. what else. alleen maar mooie dingen. voor de gehele collectie zie http://www.lumenlicht.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>