Voordeurbeveiliging: RFID, Radio of vingerafdruk?

Kantoren, auto's en zelfs het openbaar vervoer gebruiken inmiddels allemaal andere toegangssystemen dan ons eigen huis. En waarom eigenlijk? Ik wil ook wel aan kunnen komen lopen en "bliep-bliep" mijn voordeur open kunnen doen.

Voor 250 dollar kan ik dit mooie slot uit Canada kopen, het moet redelijk gemakkelijk te installeren zijn. Zou ik ook mijn voordeur kunnen laten opengaan met een druk op een afstandsbediening?

 

Dat kan:

Je kunt het voor $969.00 bij deze leverancier bestellen, maar dan heb je alleen de pneumatische arm.

Je hebt dan nog luchtdruk en een deurslot nodig dat met een afstandsbediening open kan.

Maar misschien is dit ook wel iets: driedimensionale gezichtsherkenning, hierbij wordt je gezicht gefilmd en op een aantal punten vergeleken met eerder uitgelezen waarden. Je moet al iemands hoofd afhakken als je dat wilt faken?

Ach, al die dingen kunnen gekraakt worden, kijk maar naar deze vingerafdrukklonen van de Mythbusters. Het lijkt ongelofelijk hoe makkelijk dit soort systemen te kraken zijn, niet half zo moeilijk als Hollywood het doet voorkomen. Zie ook de discussie over de Mifare-chip in de OV-kaart zoals hier in de Computable, waar de AIVD aangeeft de chip niet veilig genoeg te vinden.

Ik hou het daarom voorlopig maar bij mijn vertrouwde Lips-slot, dat kun je wel kopieren, maar niet van afstand. Toch jammer, want dat "bliep bliep" lijkt me wel wat.

Oh, en deze gast heeft geen last van koudwatervrees, hij heeft alvast wat chips in zichzelf geimplanteerd!

Lees ook:Domotica
Lees ook:‘Krakers plaatsen booby trap bij ontruiming’
Lees ook:Minister Van der Laan wil einde keukengeisers
Lees ook:Op vakantie: tips om inbraak te voorkomen
Lees ook:Zo creëer je een kindvriendelijke tuin met volop vermaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>