Gratis handigheidje van Kadaster

Ik kreeg van het Kadaster een nieuwsbrief toegestuurd. Daarin stond een kort verslag van het werkbezoek dat minister Cramer van VROM (de vrouw die de gloeilamp wilde verbieden) deze week aan de Rotterdamse vestiging van dit ‘zelfstandig bestuursorgaan' bracht. En nu komt het aardige: de minister was enthousiast over de website Vind je eigen huis van het Kadaster. Ik wist niet van het bestaan af en moet zeggen dat dit een heel nuttige (gratis!) ‘tool' is als je op zoek bent naar een huis.

De basis is Google Earth, maar daar heeft het Kadaster zijn eigen kaarten op gelegd. Je kunt een adres of postcode intikken en direct zien wat de gemiddelde waarde van huizen in deze omgeving is.

De minister, die werd rondgeleid door niets minder dan de Raad van Bestuur van het Kadaster, was volgens de nieuwsbrief aangenaam verrast door alle moderne toepassingen die er bij het Kadaster mogelijk zijn en wil daar breder gebruik van gaan maken. (Het is net of ik zo'n karakteristieke stem van het Polygoon-journaal dit plechtstatig enthousiast hoor voorlezen.)

Minister Cramer gaf tijdens het werkbezoek aan dat zij de expertise van het Kadaster graag wil inzetten bij het tegengaan van ‘verrommeling', één van de thema's van dit kabinet. Het Kadaster zou kunnen helpen om de resultaten van dit project op kaart zichtbaar te maken. De besprekingen hierover tussen het ministerie van VROM en het Kadaster beginnen dezer dagen.

Lees ook:‘Kwaliteitsteams’ voor goede architectuur
Lees ook:Hoogste toren wankelt
Lees ook:Gemiddelde huizenprijs van het Kadaster is lager dan die van de NVM
Lees ook:Column: Het loze gebaar van Bos
Lees ook:Column: Hilarisch ‘actieplan’ woningbouw van Vogelaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>