‘Kwaliteitsteams’ voor goede architectuur

Minister Cramer van VROM, (inderdaad, dat is de vrouw die onlangs nog pleitte voor een verbod van de gloeilamp), wil 'kwaliteitsteams' van architecten oprichten om het niveau van nieuwe gebouwen en hun omgeving te verbeteren. Dat heeft zij donderdag gezegd tijdens overleg met de Tweede Kamer. Ik vind het maar verwarrend, twee kapiteins op het schip van VROM, want ook minister Vogelaar geeft leiding aan dit ministerie. Cramer heeft in ieder geval goed naar het pleidooi van de bond van architecten geluisterd.Het is de bedoeling dat de teams tijdens het ontwerp en de bouw van nieuwe projecten de kwaliteit gaan bewaken. Hoe eerder zij zich in dat proces bemoeien, hoe beter, stelt Cramer. De bewindsvrouw gaat de komende maanden onderzoeken welke rol de kwaliteitsteams voor architectuur en ruimtelijke ordening kunnen spelen. Zij wil daarover gaan overleggen met gemeentes en provincies.

Lees ook:Gratis handigheidje van Kadaster
Lees ook:Hoogste toren wankelt
Lees ook:Column: Het loze gebaar van Bos
Lees ook:Ongegrond optimisme van VROM
Lees ook:Column: Hoe pak je onwillige kinderen (woningcorporaties) aan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>