Oost & West in 5 stappen

Haal het oosten naar het westen en richt je huis in volgens de laatste trend! Lees de onderstaande tips, ren naar de winkel en richt je huis opnieuw in.

1. Kleuren:
Blauw – vooral indigo blauw – is een hot item gecombineerd met zwart en wit, in de nieuwe interieurstoffen én bij woonmodetrend Oost & West. Deze sterke basis krijgt met oudroze, fel- en wijnrood een warm accent.

2. Materialen:
Designers bedenken tal van nieuwe toepassingen voor natuurlijke materialen als hout en bamboe, belangrijke materialen bij deze woonsfeer. Maar ook in kunststof zijn er meubels die met hun exotische vormen een Oosterse sfeer benadrukken.

3. Vormen:
Bijzondere silhouetten zorgen voor een licht Oosters element. Scherpe vouwen en hoeken combineren het beste met ronde en ovale vormen als tegenhanger; samen zijn ze in balans. Verder zijn luchtige meubelen – zowel qua gewicht als vorm – kenmerkend, met open structuren.

4. Accessoires:
Subtiele verwijzingen (indigo blauw, symmetrie) en specifieke decoraties (bloesems, theeservies) geven het interieur een Oosters karakter. Accessoires als porseleinen vazen, Delfts Blauw en Japanse objecten als lampionnen, oosterse theepotten, stoffering met Aziatische patronen (batik, ikat en bloesem) en laquerware objecten maken deze woonsfeer compleet.

5. Textiel:
Matten, plat geweven tapijt en vloerkussens maken van woonmodetrend Oost & West een relaxte woonsfeer, waarbij textiel de ontspanning dient. Op grote kussens en matten kan je lekker laag bij de grond loungen. We zien batik- en ikat-dessins terug op meubelstoffering en gordijnen, en motieven die verwijzen naar de beschilderingen van Chinees en Japans porselein. Ikat dessins krijgen een vrije vertaling o.a. door middel van digitale prints.

Meer inspiratie in deze video van het perscentrum wonen:

Lees ook:Woontrend uitgelicht: Oost & West
Lees ook:Fabulous Fifties in 5 stappen
Lees ook:Rust en Romantiek in 5 stappen
Lees ook:Wen Jing Lai’s hybride bestek
Lees ook:Woontrends van deze zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>