IKEA verlaagt prijzen ondanks btw-verhoging

IKEA heeft de prijs van veel producten verlaagd. Ondanks de btw-verhoging naar 21 procent, blijven de prijzen van het woonwarenhuis in bijna alle gevallen gelijk en zijn de prijzen van 466 producten zelfs verlaagd. Dat is een leuk cadeau van IKEA!

IKEA maakt de prijsverlaging mogelijk door te besparen op grondstof-, productie- en transportkosten. “Bij IKEA zoeken we altijd naar manieren om de prijzen van onze producten zo laag mogelijk te houden voor onze klanten. Zelfs in deze tijd kunnen we dat mogelijk maken omdat de meeste artikelen die IKEA aanbiedt, door onszelf worden geproduceerd. Het zorgvuldig kijken naar besparingen op grondstof-, productie- en transportkosten is voor IKEA een tweede natuur. Deze besparingen berekenen wij standaard door aan onze klanten. Op deze manier maken we goed ontworpen, functionele woonartikelen voor iedereen toegankelijk”, aldus Pär Gustafson, Sales Manager IKEA Nederland.

Tot 30 procent voordeel
IKEA heeft de prijs van 466 producten verlaagd. Zo is de prijs van het HEMNES bedframe verlaagd van 199 naar 179 euro, kost de KARLSTAD 2-zitsbank met chaise longue nu 619 in plaats van 669 euro en is de prijs van het 24-delige DRAGON bestek verlaagd van 19.95 naar 14.95 euro. Ook de prijzen van alle RIBBA wissellijsten zijn verlaagd, het voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

Zo efficiënt mogelijk ontwikkelen
IKEA maakt de prijsverlagingen mogelijk door producten zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen. Zo heeft het woonwarenhuis eigen ontwerpers in huis die ontwerpen vanuit de voorwaarde voor platte verpakkingsmogelijkheden, zodat producten zo min mogelijk ruimte innemen tijdens het vervoer. Ook profiteren klanten van schaalvoordeel omdat er in grote aantallen tegelijk wordt ingekocht. Daarnaast wordt restmateriaal tot een minimum beperkt en hergebruikt voor andere producten en worden producten zoveel mogelijk via zee en land vervoerd, in plaats van kostbaar luchttransport.

Lees ook:Ikea heeft eindelijk een webshop!
Lees ook:Huizenprijzen (nog) niet gezakt tov 2007
Lees ook:Limited Edition gerecycled textiel bij IKEA?
Lees ook:IKEA Nederland lanceert wereldwijd als eerste bankenserie SÖDERHAMN
Lees ook:Besparen met rolluiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>