Vreemde stap kabinet verbijstert corporaties

Nieuwe aflevering van de soap: de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes heeft de gesprekken met minister Ella Vogelaar (PvdA) opgeschort. De reden: zonder overleg heeft het kabinet besloten dat de corporaties met ingang van volgend jaar twee miljard euro aan vennootschapsbelasting gaan betalen. Over die vreemde stap is Aedes verbijsterd.Het is een rare gang van zaken als je weet dat Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen heel ver was met Vogelaar over de invulling van de 200 miljoen euro die de corporaties de komende tien jaar zouden betalen om 40 probleemwijken aan te pakken. Van Leeuwen zei vandaag voor Business News Radio dat door de aangekondigde maatregel van het kabinet de corporaties nog meer belasting gaan betalen dan commerciële verhuurders. "Geld uit de sociale sector gaat de algemene middelen in, dat kan toch niet de bedoeling zijn", zegt hij. "Nu het kabinet de corporaties bijna twee miljard belasting laat betalen, kan het kabinet de aanpak van de wijken zelf financieren."
Aedes gaat nu overleggen met zijn leden over de ontstane situatie. Ondertussen gaan de corporaties verder met hun eigen plannen om de wijken aan te pakken.
Minister van Financiën Wouter Bos, die zich ook gaat  profileren als filmacteur, zei gisteren na afloop van het begrotingsoverleg nog te vertrouwen op een goede afloop van de onderhandelingen. In de nieuwe Nederlandse avonturenfilm Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi speelt Bos overigens de rol van premier.

Lees ook:Woningcorporaties hebben minister achter zich
Lees ook:Soap woningcorporaties: stilte voor de storm
Lees ook:Column: Aanpak probleemwijken verzandt
Lees ook:Woningcorporaties van De Vernieuwde Stad verdubbelen de inzet
Lees ook:Niet 56, niet 40, maar 30 wijken met acute problemen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>