Leiden wil de RijnGouwelijn niet

Gisteren tijdens de verkiezingen voor de Povinciale Staten werd in Leiden ook gestemd over de RijnGouwelijn, een lightrailverbinding dwars door de stad. De Leidse burger heeft luid en duidelijk gesproken. Ze willen het ding niet.

Bijna 70% van de mensen die naar de stembus ging, stemde tegen. Omdat de opkomst ruim 54% was, is de uitkomst bindend. Eerder had de gemeente al gezegd dat een opkomst van 30% daarvoor voldoende zou zijn.

Dus nu heeft de gemeente Leiden een probleem. Want de RijnGouwlijn moet gaan lopen door het Groene Hart van Gouda naar Noordwijk, via – onder andere – Leiden. Ik brand van nieuwsgierigheid naar hoe ze dat gaan oplossen.

De SP in Leiden heeft actief campagne gevoerd tegen de komst van de lijn. Omdattie te duur is en slecht voor het mileu. Ze waren sowieso wel blij met de uitslag van de verkiezingen, denk ik, en dan ook nog succes met het referendum… Het kan niet op. Ter relativering: D66 was ook ooit de vierde partij van Nederland.

Lees ook:Extra OZB voor ondernemers blijft onbenut
Lees ook:Blije gezichten in Gouda vanwege hogere OZB
Lees ook:Gezocht: nieuwe vrienden voor het Groene Hart
Lees ook:Groene Hart krijgt te weinig bescherming
Lees ook:Startsein campagne Den Haag Culturele Hoofdstad 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Leiden wil de RijnGouwelijn niet

  1. Herman

    dat is dan een mooie flop. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijdt dat ding al. Tragere verbinding en ze hebben alle NS-stations er voor omgebouwd. En nu is die verbinding naar de kust dus weg, rijdt de RijnGouweLijn alleen op het verliesgevende traject Gouda-Alphen. Was een paradepaardje van voormalig gedupeteerde Marnix Norder (PvdA)…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>