Startsein campagne Den Haag Culturele Hoofdstad 2018

In 2018 levert Nederland de Culturele Hoofdstad van Europa. Afgelopen donderdag heeft Den Haag officieel het startsein gegeven voor de campagne om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. De gemeente Den Haag denkt een goede kans te maken, omdat de stad een groot aantal culterele instellingen en organisaties in de stad heeft. Den Haag is vastbesloten om deze positie te verkrijgen.

Louis Behre is de komende 4 jaar artistiek directeur van Den Haag Culturele Hoofdstad 2018. Hij gaat een ‘bidbook’ samenstellen met ideeën voor de campagne. Hij zal dit samen met de Haagse kunstwereld, bewoners en ondernemers van Den Haag verder uitwerken. Een speciaal atelier heeft bestudeerd wat er nodig is om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te kunnen zijn. In het rapport staat onder andere Cultuur aan zee, een tijdelijk podium op het malieveld en een creatieve wijk voor jonge kunstenaars in de Binckhorst, de Republiek Bink.

In september 2013 wordt besloten welke stad de Culturele Hoofdstad gaat worden. Den Haag neemt het op tegen onder andere Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Leeuwarden en Almere. In Nederland waren Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) al Culturele hoofdstad van Europa. Op dit moment is dat het Ruhrgebied in Duitsland.

Bron: www.denhaag.nl

Lees ook:Ruhrgebied cultuur hoofdstad 2010
Lees ook:Den Haag wil meer slopen dan bouwen
Lees ook:Droomhuis in Den Haag
Lees ook:Urban Flood Management, gewoon in Dordrecht
Lees ook:Natte voeten in Zuid-Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>