Ai. Daar gaat de hypotheekrente. Omhoog!

Tjonge. De hypotheekrente gaat omhoog, meldden vandaag de ING Bank, de Postbank en ABN Amro. Goh. Wat moet ik daar nou van vinden? Het staat al een poosje vrijwel vast dat de rente alleen maar omhoog kan gaan. En dat dan vervolgens ook gebeurt… Tja. Ik voel me aan mijn stand verplicht om het te melden. Maar ik word er  niet warm of koud van.

Het gaat om tienden van procenten. Nou weet ik dat dat best veel is als je het afzet tegen bijvoorbeeld een hypotheek van 3 ton en een looptijd van 30 jaar. Maar de uitkomst van dat sommetje moet je gewoon helemaal niet willen weten. Ja, een keertje per jaar of zo, voor het globale overzicht. Maar verder: waarom zou je? Wat heb je er aan?

Je windt je op, maakt je zorgen, slaapt onrustig. En dat terwijl de markt er misschien heel anders uitziet over 2 jaar. Misschien betaal je dan maar 2% rente, of 22%, of misschien is je morsige maar steenrijke achteroudoom overleden, of heb je net kostbare schat uit je tuin opgegraven. Het is allemaal onwaarschijnlijk. Maar het zou kunnen.

Ik weet weinig van financien. Maar ik weet wel dat het geen enkele zin heeft om je op te winden over iets waar je toch geen invloed op hebt.

Oke dan, voor als je per se weten wilt hoe het zit: hier is het bericht. 

Lees ook:Je energierekening gaat omhoog. De reden? Hogere leveringskosten
Lees ook:De rente stijgt, dus oversluiten wordt steeds minder populair
Lees ook:Nu verhuizen of in 2016?
Lees ook:Hypotheekrente tikje lager: wie volgt?
Lees ook:Bezwaar maken tegen de WOZ? Dat kan, maar of het zin heeft…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>