Postbank: Meer mensen willen een koophuis

De Postbank heeft weer een onderzoek laten doen, met als uitkomst dat meer mensne een huis willen kopen. 80% van de Nederlanders heeft de wens om uiteindelijk in een koophuis te wonen.

Dat doet op dit moment pas 50%, dus het wordt tijd dat de woningcorporaties nog wat woningen gaan uitponden. De postbank weet verder nog te melden:

Relatief lagere woonlasten in de toekomst
Ondanks alle turbulentie op dit moment kunnen de economische ontwikkelingen voor de langere termijn voor zowel huurders als kopers gunstig uitvallen. Volgens het Economisch Bureau van ING/Postbank zijn huurders straks een kleiner deel van hun inkomen aan wonen kwijt. Dit komt doordat de inkomens naar verwachting sterker stijgen dan de huren. Het is gunstig voor starters op de woningmarkt dat de inkomens iets harder stijgen dan de huizenprijzen, terwijl de rente naar verwachting redelijk stabiel blijft. Huizenbezitters met een vaste hypotheekrente zijn net als huurders een steeds kleiner deel van hun stijgende inkomen aan woonlasten kwijt.

Het klinkt nog wel een beetje als preken voor eigen parochie. Wat nu als de rente wel stijgt? Of als het inkomen niet stijgt? Of als de aftrek van de rente vervalt? Dan is kopen niet meer zo aantrekkelijk.

Maar goed, het is weer een positief signaal in de markt. En in deze tijden, waarin vertrouwen te paard gegaan is en te voet weer terug komt, is elk positief signaal er een. En nu maar hopen dat iedereen weer gaat kopen!

Lees ook:De Telegraaf zuigt op duim over woonlasten
Lees ook:De rente stijgt, dus oversluiten wordt steeds minder populair
Lees ook:Hypotheekrente tikje lager: wie volgt?
Lees ook:Kan Bos de concurrentie op hypotheekmarkt aangaan?
Lees ook:Huizen moeilijker te betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>